Đani Pervan (Letu Štuke): Mojih TOP5

Đani PervanĐani Pervan je višestruko nagrađivani producent, aranžer, perkusionist i bubnjar koji uz Dinu Šarana, čini srž benda Letu štuke. Kada se 2005. godine pojavio njihov prvi album, publika je ubrzo uočila da je riječ o izvanserijskom bendu i pjesmama koje su ubrzo postale hitovi – ‘Mjesto za dvoje’, ‘Sunce’, Pero Papacoder’.. Tri godine kasnije albumom ‘Proteini i ugljikohidrati’ samo su potvrdili popularnost i kvalitetu pa su Štuke danas jedan od najtraženijih bendova u Hrvatskoj i regiji.

Đani Pervan svoje je dječačke snove pretočio u stvarnost jer su iza njega suradnje s nekima od najvećih imena regije. Prije svega s Darkom Rundekom i Cargo orkestrom, a poseban vjetar u leđa dogodio mu se kad je na njegovu adresu stiglo priznanje od grupe R.E.M. za remiks pjesme ‘I´ve Been High’ iz 2001. godine, koju je radio kao dio pariškog kolektiva pod nazivom ‘Chef’. Ovo je njegovih TOP5 albuma:

Radiohead – In Rainbows
Što reći? Jednostavno – masterpiece!

Alison Krauss & Union Station – Paper Airplane
Nisam nikad bio fan bluegrassa, ali ovaj akustični album mi je tako dobro odmorio uši. Bubnjeva skoro da i nema a svirali, pjevali i producirali su sve sami majstori. A kad bubnjar preporuči muziku bez bubnjeva tu bi moglo biti nečega…

Twin Shadow – Forget
Mnogo meni dragih utjecaja iz 80-tih je inspiriralo ovaj orginalan, lo-fi isproduciran album sa vrlo zanimljivim pjesmama.

Grizzly Bear – Shields
Ekipa iz istog kvarta kao i prethodnik. Ovaj album Grizzly Beara je jedan od koloritnijih rock albuma u zadnje vrijeme i tko ima živaca, treba ga poslušati u cjelosti više puta!

Ane Brun – It All Starts With One
Glas koji godi..Preparata za liječenje melankolije i živaca nikad dosta.