Glazbeni virtuoz Gregory Porter stiže u Šibenik

Gregory Porter, foto: Shawn Peters

Glazbeni virtuoz, dvostruki dobitnik nagrade GRAMMY čiji talent nadilazi žanr, prostor i vrijeme, u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik i projekta Collage 18.7.2017. stiže u Šibenik!

Gregory Porter, na prvu je prepoznatljiv po svojoj specijalno napravljenoj kapi bez koje ne pjeva i o kojoj će reći tek kako se radi o jazz tajni. Njegov nastup u Šibeniku jedan je od najatraktivnijih koncerata sezone u Hrvatskoj i glazbena poslastica  koja se ne preskače. Porter je ove godine nagrađen svojim drugim Grammyjem za najbolji album u kategoriji vokalnog jazza. Nagrađeni albumi su Take Me To The Alley iz 2016., i Liquid Spirit iz 2013., Porterovi treći i četvrti studijski albumi.

Pjevač i kantautor Gregory Porter odrastao je pod glazbenim utjecajem velikana  Nat King Colea. Svoje prve glazbene korake započinje u lokalnim jazz klubovima gdje nastupa i upoznaje mnoge glazbenike, a među njima i cijenjenog producenta Kamau Kenyatta koji postaje Porterov mentor. Vrhunski interpretator i autor tek je na polovici 5. desetljeća. Zapažene su njegove suradnje s Dianne ReevesWyntonom Marsalisom, od mlađih s Jamie CullumomAnitom M. WilsonLizz Wright i drugima.

“Po cijele dane su moja majka i baka pjevušile sebi u bradu svoje molitve i to je zapravo bio moj prvi susret s jazzom. I neke moje pjesme su zapravo molitve…” rekao je u razgovoru s Cassandrom Willson za emisiju “Into the night” u produkciji Europskog kulturnog programa Arte. Porterov baršunasti glas i njegovu jedinstvenu mješavinu bluesa, jazza i gospela odmah su prepoznali obožavatelji navedenih žanrova, ali i šire te su njegove izvedbe i glazba vrlo brzo postale popularne, omiljene i rado slušane.

Nakon nastupa Gregory Portera, aftershow se nastavlja uz nastup DJ Philippea Cohena Solala, širokoj publici poznatijeg kao čovjek iz tria Gothan Project. Karakterizira ga spajanje elektronike sa latino, world glazbom i ritmom tanga. Nakon pjevnog jazz koncerta plesna atmosfera je zagarantirana.

Ulaznice po cijeni od 265kn možete pronaći preko Eventim sustava.