IVAN MIHALJEVIĆ & SIDE EFFECTS skratili ime u SIDE EFFECTS

side-effects2Nakon 5 godina postojanja, 3 albuma i puno odsviranih koncerta IVAN MIHALJEVIĆ & SIDE EFFECTS su se odlučili za promjenu, točnije – skraćivanje, imena benda u SIDE EFFECTS.

Ideja o promjeni imena nije nova, no ranije je naišla na neodobravanje tadašnje inozemne diskografske kuće obzirom da je Ivan Mihaljević prve (međunarodne) uspjehe postigao kao gitarist i s prvim albumom koji je bio njegov solo projekt. Suprotno mišljenju mnogih, Ivan Mihaljević nije samostalni glazbenik kojem je SIDE EFFECTS prateći bend. Ivan, Alen i Marko su ravnopravni članovi koji o svemu odlučuju zajednički.
Oni su SIDE EFFECTS. Između ostalog, SIDE EFFECTS je i puno kraće od dosadašnjeg imena.
I dalje je riječ o istom bendu, samo s jednostavnijim imenom.

SIDE EFFECTS su trio iz Zagreba koji svira eklektični rock.
Članovi benda su Ivan Mihaljević kao gitarist i glavni vokal, Marko Karačić Karo na bas gitari i prateći vokal te Alen Frljak na bubnjevima i prateći vokal.

www.sideeffects-band.com

Odsvirali su brojne koncerte među kojima je nastup na najvećem talijanskom festivalu, Heineken Jamming (2012.), na kojem su isti dan svirali Red Hot Chili Peppers, Prodigy, Evanescence i Noel Gallagher iz Oasisa. Ivan Mihaljević je bio poseban gost izumitelju električne gitare – Les Paulu na jednom od njegovih posljednjih nastupa (2008.) u Iridium Jazz klubu. Uz brojne uspjehe i koncerte u inozemstvu, bend se hrvatskoj publici ove godine najbolje predstavio pod svijetlima pozornice u Domu Sportova nastupivši, ispred više od 4000 ljudi, kao predgrupa velikanima hard rocka – Whitesnakeu!