Lovely Quinces na festivalu Poezika u Novom Sadu

lovely quincies

Lovely Quinces, djevojka sa gitarom, moćnog glasa i nepokolebljivog i visoko moralnog stava, koja je nastupala na nekim od najvećih svjetskih festivala – SXSW, Canadian Music Week, Indie Week Toronto, Waves, i to s glazbenicima kao što su Urban&4, Kurt Vile & The Violators, Omar Torrez, Tame Impala, Morcheeba, nastupit će ovaj tjedan kao gošća na novosadskom festivalu autorske glazbe Poezika.

Glazbeni festival Poezika biti će otvoren 3. lipnja u Kulturnom centru Novog Sada. Tokom tri festivalska dana, novosadska publika moći će uživati u glazbi trenutno najaktualnijih kantautora i bendova iz regije. Četvrti festival regionalne autorske glazbe Poezika predstavit će publici prave glazbene zvijezde u usponu i to ne samo u regiji već i šire – ono što im je zajednička karakteristika jest da su već nastupali na regionalnim, ali i europskim i svjetskim festivalima.

Na ovogodišnem izdanju festivala Poezika uz našu Dunju Ercegović znanu kao Lovely Quinces nastupiti će – TI, psihodelični pop duo koji je nedavno sudjelovao na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic u Groningenu; Ana Ćurčin, čiji je album “Sketches of Belonging” pobrao najbolje kritike u regiji, a čiju će promociju novosadska publika premijerno moći čuti na festivalu Poezika; Kralj Čačka, trenutno najintrigantnija pojava na srpskoj glazbenoj sceni, glazbenik koga i kritičari i publika obožavaju i koji je dobio laskavi epitet – srpski Tom Waits; trećeg festivalskog dana, bend Divanhana će u okviru europske turneje na festivalu Poezika predstaviti svoj novi album “Zukva”, na kojem su, notu po notu, skupili bogatstvo glazbene baštine Balkana i svojim autorskim dodirom, uz pomoć elemenata jazza i popa, stvorili autentično autorsko djelo; na kraju, Dijana Stena koja pjeva i piše pesme na talijanskom jeziku, a nedavno je novosadski O radio zahvaljujući njoj izašao kao pobjednik iz Radio bitke protiv talijanskog Rai Radio Due. Glasovi su se prikupljali preko društvene mreže Twitter, a europska publika bila je oduševljena Dijaninom glazbom.

Prvu i drugu programsku večer otvorit će ovogodišnji pobjednici natječaja za posebne aktere festivala – Kim Tamara Žebić, pobjednica odlukom članova žirija, i Nemanja Nešić, pobjednik glasovima publike.

U filmskom dijelu programa festivala Poezika možete pogledati dokumentarni film „Maske”, o piscu i glazbeniku Slobodanu Tišmi, autorice Brankice Drašković. Film predstavlja umjetničke maske Slobodana Tišme – pjesnika, konceptualista, rok glazbenika, performera i prozaista.

Festival POEZIKA održava se 3. 4. i 5. lipnja 2016. godine u Kulturnom centru Novog Sada, a ulaz na festival je besplatan. Više o festivalu, programu i satnici možete saznati na službenoj stranici festivala www.poezika.com.