Marky Ramone za proslavu 40 godina Ramonesa dolazi u Zagreb

markydrumsb

Marky Ramone poziva vas da s njim proslavite 40 godina Ramonesa, jednog od najvećih punk rock bendova svih vremena, 09. prosinca u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo. Marky je jedini živući član iz postave Ramonesa koji je primljen u Rock’n’Roll kuću slavnih, a povodom obljetnice 40 godina izlaska kultne ploče The Ramones, svirat će sve hitove i klasike benda.

Točno na današnji dan, prije 22 godine, Ramonesi su održali drugi od dva kultna koncerta u zagrebačkom Domu sportova. I uvijek su isticali koliko su ih snažno doživjeli. “Energija je bila nevjerojatna, uvijek ćemo to pamtiti iako smo svirali diljem svijeta pa i u uvijek uzavreloj Južnoj Americi“, rekao je Marky Ramone u jednom intervjuu.

I Wanna Be Sedated, Pet Semetary, Blitzkrieg Bob, Rockaway Beach, Sheena Is A Punkrocker, Rock’n’roll Highschool, samo su neki od evergreena uz koje su odrasli mnogi. Kako te pjesme zvuče danas, zašto su ih na svojim koncertima kao obrade izvodili neki od najvećih svjetskih rock glazbenika, provjerite 9.12. na koncertu u dvorani Jedinstvo, Trnjanski nasip. Ramonesi su inspirirali generacije bendova – Sex Pistolsi, Clash, Nirvana, Metallica, Misfits, Green Day i brojni drugi duguju svoje karijere zvuku Ramonesa.

Marky Ramone 2011. godine dobio je Grammya za životno djelo. I nakon 40 godina pronošenja imena The Ramones diljem svijeta, obećaje vatrenu svirku i dobar provod, u čast svojim prijateljima i svim fanovima. Povodom 40 godina Ramonesa izdan je i obljetnički box set s raritetima ovog kultnog benda.

Prvih 200 karata, od petka 14.10., možete nabaviti u ekskluzivnoj pretprodajnoj cijeni od 110 kn u Rockmarku u Berislavićevoj. Nakon toga cijena će biti 130 kn, odnosno 150 kn na dan koncerta. Karte možete nabaviti putem sustava Eventim.