3rd Croatian Blues Challenge: POBJEDNICI i PUTNICI

Damir-Branilovicch-AB

Nakon nevjerojatnih događanja i obrata koji su pratili ovogodišnji 3rd Croatian Blues Challenge, organizator festivala Hrvatske blues snage, podvukle su crtu i dogovorile s izvođačima tko će braniti boje hrvatskog bluesa na 28th International Blues Challengeu u Memphisu (31.1.-4.2.2012.).

POBJEDNICI

Tročlani žiri u sastavu Boris Hrepić Hrepa, Robert Lon Johnson i Davor Hrvoj, koji je u svakoj kategoriji trebao probrati po dva najbolja izvođača, odlučio je ovako:

Kategorija Grupa:

1. THE CHANGES
2. 44 BLUES

Kategorija Solo/duo:

1. TWO FOR BLUES
2. DAMIR BRANILOVICCH ACOUSTIC BALLS

PUTNICI

S obzirom da sve troškove puta, smještaja, registracije i sl. na svjetskom krovnom blues natjecaju u Memphisu snose sami izvođači, iz tehničko-organizacijskih razloga prvoplasirani u obje kategorije nisu u mogućnosti putovati u Memphis. Tako će ove godine, sukladno Pravilniku o natjecanju HBS-a, u Memphis putovati drugoplasirani sastavi.

Hrvatske blues snage na 28th International Blues Challengeu u Memphisu predstavljat će:

Kategorija Grupa: 44 BLUES (Zagreb)
Kategorija Solo/duo: DAMIR BRANILOVICCH ACOUSTIC BALLS (Varaždin)

Najboljim gitaristom 3rd Croatian Blues Challengea proglašen je DRAŽEN MIŠERIĆ iz sastava THE CHANGES (Velika Gorica) koji će biti nagrađen gitarom po izboru sponzora Challengea, tvrtke Mega Muzika, zastupnika Fendera u Hrvatskoj.

Ček dis aut