BASSMASTER2010: Sterling By Music Man

sterling-front
Glavna nagrada za pobjednika prvog BASSMASTER natjecanja, koju dodjeljuje TMS Music Shop iz Zagreba, je bas gitara Sterling By Music Man. Kako su se ove bas gitare pojavile na tržištu relativno nedavno, a iza sebe imaju ime koje predstavlja jedan od standarda u izradi glazbenih instrumenata uopće, evo par riječi o njima.

Music Man bas gitare svoje su poklonike stekle kvalitetnom izradom uz aktivnu elektroniku i hambucker pickupe koji daju specifičan ‘bogati’ ton sa dosta punch-a. Taj sound ima i svoju cijenu tako da su mnogima ove bas gitare nedostupne.

Ipak, trend seljenja dijela proizvodnog procesa na daleki istok kako bi se smanjila cijena finalnog proizvoda nije zaobišao ni Music Man. Pred nama je nova linija bas gitara pod imenom Sterling By Music Man.

Svi dijelovi su, naravno, modelirani prema ‘originalu’ no proizvedeni su u Koreji, gitare su sastavljene u Indoneziji, dok se finalni setup radi u Kaliforniji. Aktivna elektronika, koju smo već spomenuli kao važan segment Music Man sounda, i na ovim je instrumentima modelirana prema specifikacijama USA modela, Music Man Humbuckeri i tropojasno (vol/treble/mid/bass) aktivno predpojačalo.

Izrada i izbor materijala su u skladu su s reputacijom Music Man-a tako da je finalni proizvod ni u čemu ne zaostaje za USA Music Man modelima. U ponudi su i četverožičani i peterožičani basevi.

Ako prosurfate po internetu moći ćete pronaći popriličan broj službenih i neslužbenih ‘recenzija’ ovog instrumenta, no svima je zajedničko oduševljenje i iznenađenje što sve Sterling nudi za vrlo prihvatljivu cijenu.

No pravu ‘recenziju’ ovog instrumenta možete napraviti sami posjetite li TMS Music Shop i isprobate da li je to bas koji tražite.

I zapamtite, pobjednik BASSMASTER-a ovu gitaru dobiva besplatno :).

Ček dis aut