Carvin V3M

carvin

v3m-rear

Tvrtka Carvin, dobro poznata po vrhunskim pojačalima Legacy (Steve Vai signature) ove je godine na NAMM showu predstavila 50 watno, trokanalno pojačalo, male mase i velikog zvuka i  -  Osvojili su nagradu za najbolje pojačalo.

Na prvi pogled mala glava mase samo 8,5 kg ne djeluje tako moćno. No, kada je spojite u gitarski box (po mogućnosti 4×12") dobijate monstruma u malom pakiranju.

Pojačalo ima 3 kanala. Prvi je kanal standardni drive koji je pomoću gain kontrole moguće svirati od chruncha do high gaina. Drugi je kanal gotovo isti kao prvi, ali zbog detaljnih kontrola svakog kanala može zvučati potpuno drugačije. Iznenađenje je da je treći kanal Clean. Koji se također može kretati od kristalno čistog do chrunchy.

Kao što smo već spomenuli kontrole svakog kanala su vrlo detaljne, pa osim standardnog EQ-u imamo i kontrole nekoliko modova koje je riječima teško opisati.

Footswitch je detaljan. Tako da se pomoću njega mogu aktivirati sva tri kanala, uključiti boost i reverb.

Ukratko, mogli bismo reći da Carvin nije zamjena nego dostojna konkurencija mnogo skupljim i razvikanijim trokanalcima kao što su Mesa Dual rectifier, ENGL poweball, Marshall TSL itd…

Lijepo je znati da su velikani dobili konkurenciju. Carvin je nešto jeftiniji od ostatka konkurencije, ali je zvukom jednako moćan i konkurentan.

Ček dis aut