DW Airlift stalci – plinoviti hardver

DW Airlift stalci dolaze iz vrhunske 9000 serije. Ovaj koncept je razvijen od strane Randall May-a, specijalista za hardver i interno mikrofonsko ozvučavanje. Airlift se zasniva na tehnički naprednom i pametnom konceptu, sličnom onom koji je zastupljen i kod automobilskih amortizera. Znači radi se o tehnologiji kod koje je plin smješten u cijevi i zbog određenog tlaka on drži pokretni dio stalka na nekom određenom nivo-u.

Osim skrivene stavke, DW Airlift stalci su identični onima iz 9000 serije. Debele, masivne cijevi i postolje sastavljeno od tri noge koje su poduplane u svojoj konstrukciji. Podešavanje stalaka na željenu visinu je posao koji se može obavljati jednoručno bilo da je stalak natovaren ili bez ikakvog tereta. Znači, jednostavnim pritiskom gornje cijevi prema dolje, stalak se podešava prema nižim visinama a izvlačenjem prema gore, prema višim visinama i to sve bez dodatne ručice ili gumba. Doduše biti će potrebna nešto malo veća sila prilikom pritiska, no ništa ekstremno. Kada se postave tomovi ili neki drugi elementi, imat ćete osjećaj kao da elementi lebde na zračnom jastuku. Ono što se s ovim stalcima više ne događa je da više nema zabadanja lica u bass bubanj prilikom podizanja snare stalka ili tom stalka, jer za takvu operaciju su dostatna dva prsta i pritisak prema gornjoj poziciji. Bubnjari koji su potpuno pedantni oko visine elemenata sada će se bez problema moći igrati oko promjene visine za 5 mm. Još samo za spomenuti da Airlift stalci ne zahtjevaju nikakvo održavanje ili podmazivanje nakon nekog vremena.

Sve spomenuto zvuči divno i krasno no pretpostavljate već da pošto se radi o DW-u i njihovoj najvišoj seriji stalaka da je i cijena vrlo visoka. To je i istina, interesent za ovu seriju stalaka će morati izdvojiti poveću sumu novaca za kupnju istih. Nadamo se da će DW razmotriti korištenje Airlift tehnologije i kod svojih jeftinijih hardver serija.

Ček dis aut