Igor Geržina: Mojih TOP5

imageSaksofonist i kompozitor Igor Geržina, producent Big Banda Hrvatske radiotelevizije, višestruki je dobitnik diskografske nagrade Porin te nagrade Status za najboljeg instrumentalista godine.

Sudjelovao je na više od 70 diskografskih izdanja, komponirao glazbu za film, glazbu za izvođače popularne glazbe te špice za televiziju i radio postaje. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te studirao na Berklee College Of Music (Boston, USA).

Nedavno smo objavili razgovor sa Geržinom za vrijeme snimanja za jednu televizijsku emisiju, gdje je predstavio svoj ‘Sax Lounge Ansamble’.

Kojih je Igorovih TOP 5 albuma? Evo ih redom:

imageMichael Buble: Call Me Irresponsible 

Odlična kombinacija pop i jazz glazbe s vrhunskim Big Band aranžmanima i vječnim melodijama poput: Me And Mrs. Jones, Meglio Stasera i That’s Life.

imageKirk Whalum: In This Life 

Jedan od mojih saksofonističkih uzora u svojoj ‘intimnijoj’ verziji. Veliki doprinos dao je i gost na albumu, izvrstan kantautor Mike Reid.

imageSteve Cole: NYLA 

Moj najdraži smooth jazz saksofonist u jednom od svojih najboljih izdanja. Gost na albumu je nezaobilazni producent/klavijaturist Brian Culbertson.

imageAntology Of Grover Washington Jr. 

Definitivno najutjecajniji saksofonist na polju smooth jazza. Vječne melodije poput: Just The Two Of Us, The Best Is Yet To Come i dr.

imageStevie Wonder: Innervisions 

Legendarni album legendarnog kantautora, vjerojatno jedan od najobrađivanijih albuma ikad. Sve pjesme s albuma su obrađene u nekoliko verzija.

Ček dis aut