JEMINI Steve Vai Signature Distortion

vai_jemini

Da vam netko pokaže ovu efekt pedalu bez da vam kaže o čemu se radi i s kim ima veze, većina vas ne bi pogriješila u odgovoru. Možda ne bi od prve pogodili da se radi o distorziji, no bez greške bi pogodili da Steve Vai ima nešto s tim.

Steve-ov unikatni pait-job svakako je prvo što zamjećujete i prepoznajete na JEMINI Steve Vai Signature Distortion efekt pedali.

Prema glasinama Ibanez je dizajnirao ovu pedalu sa ciljem da zamjeni dvije Vai-eve omiljene pedale, a to su (bile) TS9 Tube Screamer i BOSS DS-1 distorzija.

Steve Vai u promo materijalima pak kaže da je cilj bio stvoriti ‘schizophrenic type’ distortion pedalu koja vam omogućava dvije različite postavke distorzije na, zapravo, dvije pedale zapakirane u jednu…

I to je upravo ono što i dobijete, jedan overdrive i jednu distorziju za prihvatljivu cijenu koju možete provjeriti u Music Shopu Nova Glazbala koji nam je i ustupio ovu pedalu na probu.

Kontrole svakog, nazovimo to tako, kanala su bazične: drive, tone i level. Da bi znali koji kanal trenutno koristite ugrađeni su LED indikatori ‘ispod’ kontrola svake pedale.

Na sredini je i svitch sa dva položaja bright/save koji, mada vam se na prvu čini da ima veze sa soundom, zapravo vezan uz intenzitet LED indikatora. I dok je ‘bright’ namijenjen dnevnoj upotrebi, ‘save’ služi za štednju (dvije) baterije.

Kako JEMINI ima i priključak za strujni adapter možete slobodno, kao i Vai, preklopnik konstantno imati na ‘bright’-u, pa nek sve svijetli.

Pravi uvid kako koji kanal zvuči možete isprobati ako jednostavno kontrole postavite u jednaki položaj te za vrijeme svirke switch-ate kanale.

Konačnu ‘presudu’ prepuštamo vama.

vai_settings

Ček dis aut