O’RockFest2011: Frantic

Frantic je četveročlani bend iz Novske koji nastoji isfurati svoj stil kombiniranjem raznih žanrova, a najutjecajniji su pop, rock, funky i metal.

Bubanj karakteriziraju funky ritmovi sa mnoštvom sitnih ritmičkih ukrasa, ali sa čvrstom bazom koja jednostavno tjera na kretanje. Bas gitara daje život i ton ritmu, te ga u dobu prati, a sve kroz odvažne riffove koji “predu” i daju onaj “saft” svakoj pjesmi. Gitara je ta koja vodi instrumentalni dio, dajući smisao svakom riffu, močno vrišteći na rock jeziku. Naizgled nespojiva kombinacija je na kraju povezana snažnim ženskim vokalom, ugodne boje, ali s jasnom, nepromašivom porukom!

Frantic je osnovan u ljeto 2009. Trojica od ove četvorke već otprije imaju iskustva svirajući u različitim bendovima različite repertoare. Jedina je pjevačica ovdje novootkrivena, i to sasvim slučajno. Pjevačica je sestra gitarista, koji je jednom prilikom uočio njen talent i tako odlučio odmah oformiti novi bend. Već je u glavi imao točno određene ljude za projekt, te ih je prilikom jednog izlaska pitao što misle o tome. Naravno, ideja im se svidjela i tu je počela jedna prekrasna i uspješna suradnja.

članovi:
Maja Jeftić – vokal (1993.)
Marko Jeftić – gitara (1985.)
Boris Gerić – bas (1989.)
Antonio Tomac – bubnjevi (1989.)

http://www.frantic-band.com

[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Frantic-Malo-trebam.mp3″ text=”Frantic – Malo trebam” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://mixer.hr/wp-content/uploads/2011/09/Frantic-Sama-i-slomljena.mp3″ text=”Frantic – Sama i slomljena” dl=”0″]

Ček dis aut