Predstavljamo dobitnike MegaMuzika Fender Awards za 2012.-1.dio

mmf-delac

Klub hrvatskih glazbenika Sax!, prošlog je mjeseca bio domaćin devete dodjele Mega Muzika Fender Awards. Nagrada se dodjeljuje glazbenicima i istaknutim pojedincima koji su doprinjeli i doprinose rock glazbi u Hrvatskoj.

Pun klub i ovaj je puta dokazao da je ova nagrada ‘pronašla svoje mjesto’ među glazbenicima, a mi ćemo vam predstaviti ovogodišnje dobitnike.

kovacic-zgsSolo gitara – Bruno KOVAČIĆ

Glazbenik gitarista, saksafonista i klarinetist, kompozitor impresivne glazbene karijere. Svirao je u sastavima Neki to vole vruće, Srebrna Krila, Parnom Valjku, Hard Time, Gibonni i Vanna bandu.

Pohađao je Musician’s institut u Los Angelesu. 1993. Čitatelji glazbenog magazina „Havy Metal“ ga izabiru za najboljeg gitarista. 2001g. Izdaje svoj prvi autorski album „Kao svi drugi ljudi“

Njegove kompozicije pjevaju Oliver, Vanna, Lana Klingor, ivana Plechinger Tony Cetinski, Jacques Houdek, Aki…..

piko-stancicBubnjevi – IVAN PIKO STANČIĆ

Hrvatski glazbenik, producent i akademski slikar. Svojim je radom zaslužan za najbolje uratke Filma, Idola, Električnog Orgazma, Prljavog Kazališta i mnogih drugih.

Karijeru započinje u sastavima UFO i AB Ovo, a 1971. Drago Mlinarec ga na mjesto bubnjara dovodi u sastav Grupu 220.Nakon grupe 220 svira u grupi Time, Parni Valjak, Film, Psihomodo pop, Prljavo Kazalište

1990 izdaje prvi album Bubnjevi na suncu, 1997 izdaje drugi album Peaceful World

1980g. Glazbeni časopis Đuboks ga proglašava najboljim producentom u Jugoslaviji. (producentski rad s prljavim kazalištem –Crno Bijeli Svijet), 1994g dobiva Porin za grafički dizajn na albumu Ljubavne priče, 2002.g. Dobiva nagradu Crni Mačak za životno djelo

goran-delac-480Bas gitara – Goran DELAČ

Glazbenik bas gitarista, 2002g- dobiva stipendiju na Los Angeles Music Academy (LAMA) , gdje završava studij 2004.g. i vraća se u Zagreb.

2005.g. Izdaje svoj prvi solo album pod naslovom MY Music
2006.g. dobiva nagradu Status za najboljeg el.basistu u jazz glazbi

Svirao je i snimao sa: Eldad Tarmu, Saskia laroo, Crosby Logggins, Renato rožić, Saša Nestorović, Bernard Fowler, Jimy rip, Tony Cetinski, Gibonni, Jura stublić, Aki Rahimovski

mmf-pericAkustična gitara – benđo – Zoran Perić – Zoki

Zaljubio se u banjo gledajući film Oslobađanje. Nakon napornog višegodišnjeg vježbanja započeo je glazbenu suradnju s grupom Picksiebner, s kojim će iduće godine proslaviti desetgodišnjicu uspješne suradnje. Uzori su mu Earl Scruggs, Jim Mills, Tony Trischka. Glazbeno je surađivao sa Grupom Corto, Ibricom Jusićem, Tomislavom Golubanom i Baretom.

gojko-tomljanovicKlavijature – Gojko Tomljanović

Klavijaturist i producent koji je u svom dugogodišnjem iznimno uspješnom radu surađivao s Josipom lisac, Boa, Buch, Colonia, Crvena Jabuka, Gibonni ( live with Manu Katche, Tony Levin), Majke Songkillers, Toni Cetinski, The Bastardz, Nebo, Prljavo kazalište i mnogim drugim znanim glazbenicima i grupama.

Dobitnik je nagrade Status 2002.g. za najboljeg hrvatskog klavijaturistu.

Ček dis aut