Squier Classic Vibe Thinline Telecaster

Squier_Classic_Vibe_Thinlinepiše: Martin Žunec

Squier Classic Vibe serija gitara poznata je po svojoj visokoj kvaliteti gotovo na razini Fenderovih Standard modela, ali, naravno, po puno pristupačnijim cijenama. Gitare koje izradom, a i zvukom plijene sve više pozornosti na tržištu.

Jedna od tih gitara koja nikako nije iznimka je Classic Vibe Thinline telecaster.
Veoma lagana gitara s polušupljim tijelom od mahagonija koji joj daje topao i bogat, ali veoma specifičan “semi-hollow” ton. Jako zanimljivo zvuči na malo nabrijanijem overdriveu pri kojem se potpuno istakne uloga šupljeg drveta, također kao i na cleanu, ali za nešto sličnije jazz-u.

Što se tiče elektronike, Thinline dolazi s dva Custom Tele pickupa koji u sebi imaju Alnico V magnete te je puno ozbiljnija priča od standardnih Squier instrumenata. Na svjetlucavom “Pearloid” pickguardu se također nalaze i dva standardna potenciometra za glasnoću i ton, te pickup prekidač s tri pozicije.

Drugi veoma bitan dio priče je javorov vrat C oblika s 21 jumbo pragom, Vintage-style mašinicama i sjajnim gloss poliester finishem tipičnim za Classic Vibe seriju. Vrlo dobro leži u ruci i podoban je za većinu glazbenih pravaca – od starog bluesa do modernog rocka.
Thinline čvrsto drži štim i sound, djeluje moćno u rukama i polako, ali sigurno, se odmiče od Squier imena prema Fenderu. Vidjet ćemo koliko će proći sve dok na headstock ne sjedne logo Fendera, a do tada treba iskoristiti trenutnu cijenu koja je i više nego isplativa.

Ček dis aut