Zlatan Ćehić Ćeha (Vulkan, ex Divlje Jagode): Mojih TOP5

cehaPriveli smo još jednog Vulkanca prije njihovog nastupa na 3.Zagreb Guitar Showu.

Zlatan Ćehić Ćeha, nekadašnji basista Divljih Jagoda, a danas vokal i bas Vulkana, podijelio je s nama svojih TOP5.

1.The Beatles – Sgt.Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Jedan od najznačajnih albuma u povijesti popularne glazbe s kojim se definitivno i pojavljuje termin Rock glazba. Rock ‘n’ roll više nikad nije bio isti i upravo taj album je otvorio prostor stvaranju podžanrova u popularnoj glazbi.

2. Deep Purple – Deep Purple in Rock

Definitivno tu su korijeni hard rock-a i kasnije heavy metal glazbe. Savršen spoj rock glazbe i klasike. Po mnogo čemu značajan album.

3. Bad Company – Bad CO

Još jedan album koji je imao veliki utjecaj na mnoge hard rock bendove osobito zbog Paul Rodgersa koji je bio uzor mnogim hard-rock pjevačima od 70-tih godina prošlog stoljeća pa do današnjih dana! David Coverdale je očiti primjer!

4. Van Halen – Women and Children First

Van Halen je postavio nove standarde na hard rock sceni, a meni je najdraži album ‘Women and Children Firs’t! Originalne kompozicije, savršena ritam sekcija, pjevanje i definitivno novi standardi sviranja gitare! Jedan od najoriginalnijih albuma u povijesti rock glazbe.

5. AC/DC – Highway to Hell

A šta bih mogao reć’ za ovaj album!? Malo je riječi, a i one koje bih izrekao samo bi obezvrijedile ono što osjećam prema ovom albumu i uopće prema grupi AC/DC!!!

Ček dis aut