Free Stage: Elektroničko prerijsko lišće

blue-f2piše: Gizmo

Mislim da se do sada nikad nisam spustio po onim stepenicama u Retru, a da naiđem na toliku gužvu već u 21.30. 09.02. je i rulja u Retru opušta se uz zvukove ambiental elektronike Blue Foresta. Dečko se zove Robert ima sampler i ine DJ – črčkarije te klavjaturicu sa strane i totalno je „in the zone“ kad svira. Da je bilo manje ljudi i da smo bili na nekoj masaži još bi bilo bolje. Ima stvari i sa malo beat-a, ali je sve to taman dozirano.

Oko 22.00 na stage se penje Irena Žilić, vrlo samouvjerena djevojka nije se dala smesti čak niti nakon 10 minutnih tehničkih poteškoća.

irena-zilic-1Sve što je rekla je „ja sam Irena, nadam se da čete uživati“. Stvarno smo uživali u mekanom i moćnom glasu te autorskim pjesmama izvedenih na akustičnoj gitari Irene Žilić. Koliko god me podsjeća na Noru Jones, iz tog glasa je stalno provirivala specifična boja i stil naše Irene. Većinom je odradila svoje pjesme koje su zanimljivo koncipirane i ne sakriva se iza „C,F,G“ štita, a odradila je i par obrada koje su upotpunile nastup. Najviše mi je za uho zapela obrada Jolene od Dolly Parton gdje smo se svi otopili. Jedino što moram zamjeriti je nedostatak jednog „old school“ kaubojskog kožnog šešira i kožnih jahačkih čizama da bi prvi dojam bio savršen.

chisce-223.04 minute dolaze oni koje sam već neko vrijeme želio opet vidjeti. Ekipa glumaca iz kazališta Kerempuh Chishche Lishche. Da ne ponavljam sve što sam prošli put napisao, a za one koji ne znaju tko su reći ću samo da sviraju funk, rock, blues i srodne beatove sa 2 gitare, basom, bubnjem i saksom. Mislim da su otišli za nijansu naprijed mada se vidi da još traže što bi svirali tako da su koncentrirani ponajviše na „groove“ tj. sound. Osvježenje ja zapravo Maja koja je postala vokal u bendu nedavno. Pošto je sve to friško još uvijek sviraju obrade s njom od kojih me se Tajiči najviše dojmila. Odsvirali su čak 2 seta i dalje rade show stoga ako imate priliku pogledajte. Kad bih slikao dojam ove večeri nacrtao bih elektroničko prerijsko lišće 🙂

Ček dis aut