Nulti dan INmusic-a

Oglas
alice

piše: Nikola Neral

Unatoč oluji koja je jučer protutnjala Zagrebom, nulti dan T-Mobile Inmusic festivala je privukao oveći broj glazbenih poklonika na Jarunski Otok Mladosti.

Prema precizno tempiranom rasporedu, u 18:00 sati na pozornicu izlaze Popeye i svojim nastupom zagrijavaju publiku koja u to vrijeme još uvijek pristiže na kapaljku. Prve zvijezde večeri, Kawasaki 3P žestokom svirkom i gotovo tradicionalno energičnim nastupom prolaze kroz repertoar hitova poput ”Mupovska”, ”Mate Parlov” i ”Puta Madre”, a kao posebno iznenađenje u pauzama između pjesama publiku časte svojom interpretacijom vuvuzela, dajući posvetu aktualnom Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Nastup u 21:00 sat je rezerviran za odlično raspoložene TBF, koji također izvode ”festivalsku” set listu hitova, dokazujući zašto ih se smatra jednim od najboljih live bendova u Hrvatskoj.

Blato i prohladno vrijeme nije pokolebalo publiku da dočeka i glavne headlinere večeri, odnedavno ponovo okupljene Alice In Chains. Predvođeni novim pjevačem i frontmenom Williamom DuVallom, grunge legende kroz svoj nastup kombiniraju stare uspješnice poput ”Them Bones”, ”No Excuses”, kao i na bis izvedene antologijske ”Nutshell” i ”Would?” u savršeno ukomponiranoj kombinaciji pjesama s prošlogodišnjeg povratničkog albuma ”Black Gives Way To Blue”.

Usprkos pomalo rezerviranom feedbacku publike, uvjerljivi Alice In Chains zatvaraju pozornicu glavnog T-Mobile stagea, dok se festivalski program nastavio u šatoru uz DJ setove Gorana Studena i Ilka Čulića.

Ček dis aut