Završen je prvi Zagreb Guitar Show

IMG_0222

U četvrtak je svirkom ZGS All Stars benda završio prvi Zagreb Guitar Show. Trodnevno glazbeničko okupljanje otvorili su bubnjari prvim Dvobojem bubnjara, slijedio je Bassmaster2011, a zadnji dan su pozornicu Sax!-a zauzeli gitaristi.

‘Radni dan’ je počeo već u 17 sati radionicom Phil Hilbornea, starog poznanika zagrebačke gitarističke publike, koji je prošle godine sudjelovao u radu žirija i zasvirao na stageu sa Ivanom Mihaljevićem i Side Effects.

Slijedeći na redu da prenese svoje znanje domaćim gitaristima bio je, možemo slobodno reći, legendarni Guthrie Govan. Radionica je, očekivano, izazvala veliki interes publike čemu je pridonijela i činjenica da je Guthrie po prvi puta posjetio Hrvatsku.

DSC00003DSC00033

Nastavak ‘radnog’ dijela, prezentaciju Marshall pojačala, odradio je prošlogodišnji pobjednik GuitarMastera i gitarista Cote G4 – Ivan Ivanković u suradnji sa Rainbow Music Group.

U večernji smo program krenuli nastupom predavača i učenika Modernog Rock Instituta, a nakon toga nastupom Ivana Mihaljevića. Zbog ozljede njegovog basista Majkla Jagunića, njegovim Side Effectsima pridružio se Petar Makar, a, nažalost, to je utjecalo da je Ivan odsvirao samo dvije pjesme.

Nastup Hedrasa Ramosa, finalista britanskog Guitar Idola, očekivano je izazvao odlične reakcije publike koju moramo pohvaliti da je dala podršku svima koji su sudjelovali u večernjem programu. Hedras je svoj dio vremena iskoristio za predstavljanje novog albuma, a kao što oni koji su pratili pripreme ZGS-a znaju, uz Hedrasa i njegovog oca na basu u bendu je zasvirao i naš Tomislav Marić na bubnjevima.

Prije natjecateljskog dijela, Martina Validžić, koja je odlično odradila posao voditeljice ZGS-a, najavila je nastup Ivana Ivankovića sa njegovom prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom kao potporu finalistima.

A u finalu su zasvirali GM09: Luka Tomić (CRO), GM15: Luka Osrečak (CRO), GM06: Ivan Špeljak – Jitz (CRO), GM31: Luka Brumnić (CRO), GM33: Marko Ruža (CRO). Nećemo vam prepričavati kako je bilo jer uskoro vam donosimo video uratke pa prosudite sami, ali treba odati priznanje svakom od njih na odličnoj svirci.

Nakon nastupa finalista, Bruno Kovačić osim što je dodatno zagrijao uzavrelu gitarističku atmosferu Sax!-a, premijerno je prikazao svoj novi spot. U spotu se pojavljuju gitaristi Elvis Penava i legendarni Vedran Božić, koji su se Bruni pridružili i na pozornici.

IMG_0194Slijedi trenutak odluke. Juraj Belković, prvi čovjek TMS Music Shopa, sponzora glavne nagrade – gitare Sterling by MusicMan, prenio je jednoglasnu odluku žirija u sastavu Govan/Hilborne/Belković/Kovačić/Polak da je pobjednik ovogodišnjeg GuitarMastera – Ivan Špeljak Jitz iz Zagreba.

Belković je uručio nagradu pobjedniku uz dodatak posebnog GuitarMaster remena koji je stigao iz Guitarstraps Italije, a u nastavku smo još jednom čuli pobjedničku svirku.

Čestitamo Jitzu!

U fenomenalnom finišu Zagreb Guitar Showa oduševljena je publika uživala u nastupu Guthrie Govana, Phil Hilbornea, Vincenza Maurogiovannia i Alena Frljaka. Nekoliko autorskih Guthrievih pjesama i nekolino standarda uz neizbježni bis, kao nadahnuta i lucidna svirka – bili su savršen kraj ove glazbeničke fešte.

Uskoro slijede video snimke i foto galerije!

Vidimo se slijedeće godine na Zagreb Guitar Shovu broj 2.

IMG_0238

Ček dis aut