8. Skaville Festival – najava izvođača

skaville_logoNakon morskih avantura i fantastičnih izdanja na Krku u uvali Voz, kampu Preluk i šibenske Martinske, 8. Skaville Festival održati će se u gradu Križevcima od 10. do 13. srpnja 2014. godine.

Festival orijentiran prema ska/reggae ritmovima vraća se u svoj rodni grad odakle je cijela priča i krenula. Skaville je sada već daleke 2007. godine začet u Križevcima, u Klubu kulture – multimedijalnom i kulturnom centru odakle je potekla cijela ideja prezentiranja ska ritmova u Hrvatskoj i regiji. Skaville se okreće promoviranju križevačkog i prigorskog kraja uz odlične bendove na otvorenoj pozornici ljetnog križevačkog kina i u parku bivše vojarne u Križevcima. Osim glazbene , Skaville festival obuhvatiti će kroz različite aktivnosti i gastronomsku, kulturnu i sportsku ponudu za sve posjetitelje.
SkaVillage

CROSSCITY BUCKETS 2014. -ulični turnir u košarci 3na3
– Cirkus performansi i radionice
– Festival: Granje

– Ska Biking

SkaVillage – aktivna je zajednica i mjesto susreta svih zainteresiranih muzičara, umjetnika, rekreativnih sportaša, aktivista, volontera i svih drugih koji žele biti aktivni, uključeni, educirani i pridonijeti ispunjenom i aktivnom Skaville Festivalu. Naše malo „ska selo“ obilovati će različitim aktivnostima za sve dobne generacije – od cirkuskih perfomansa i radionica za najmlađe preko uličnog turnira u košarci i biciklističkih ruta vinskim cestama okolice Križevaca do umjetničkog Festivala Granja koji gdje će se izrađivati skulpture od drveća. Tokom dana biti će postavljeni i različiti štandovi na kojima će se moći kupiti „merchandise“ tj. različite majice festivala, bendova, ploče i slično.

IZVOĐAČI:

NEW YORK SKA JAZZ ENSEMBLE

Svjetska muzička atrakcija, bend visoke energije i lucidnih ska interpretacija u kombinaciji sa jazz standardima, moćna kombinacija reggae, dancehall, rocksteady i jazz ritmova.

S.A.R.S

Trenutno jedan od najpopularnijih bendova u regiji po prvi puta dolazi na Skaville Festival. Nakon fantastičnih hitova poput Budjav lebac, Perspektiva, To Rade i drugi, sarsovci su tri puta zaredom napunili Zagreb i svojim nastupima oduševljavaju veliku bazu fanova. Energični uživo uz širok utjecaj reggae i ska ritmova i iznimne tekstove S.A.R.S. jamči fantastičnu atmosferu i zborno pjevanje hitova.

JAH ON SLIDE

Ritmovi brit-tona, melodika francuskog jezika i puhačka virtuoznost iznikla iz trećega vala, postali su i ostali glavna odlika ovih pariških momaka u odijelima

POSTOLAR TRIPPER

Svi znate najveće hitove “Na rubu ponora”, “Ona za ribara neće”, “Marijana”, “Brate brate gospođo”, “Burza rada” a “Natašu” da ne spominjemo.

SAMOSTALNI REFERENTI

Beogradska turbo ska ludnica!

SKA-PECS

Impresivni osmeročlani mađarski bend Ska-Pécs izvodi apsolutno sve hitove planterno poznatog benda Ska-P.

DRVORED

Znate da i Hrvatska ima svoj Babylon Circus?

Boris Leiner i ekipa zaljubljenici su u jamajkansku ritmiku i vješto grade repertoar grupe ponajviše na glazbi kult-figure reggae pokreta Boba Marleyja

RAGGALUTION

Kvalitetnu brass sekcija i novi roots reggae bend iz Slovenije

DJs:
BAGA SOUND
DJ Killo Killo
Hannibal SeLecter
Nite Club Boss
Skaville Sound System

SVE INFORMACIJE O FESTIVALU PRONAĐITE NA:
www.skaville.org

Ček dis aut