Bob Marley – 30 years after @ Tvornica

clip_image002Ove godine obilježavamo 30 godišnjicu smrti Bob Marleya. (11.05.1981) Kad je u svibnju 1981. godine, Marley umro od raka na nožnom palcu koji je ozljedio prilikom igranja nogometa, svijet je izgubio zagovornika siromašnih i obespravljenih, kao i jednog od najboljih skladatelja njegove generacije. Bio je prva megazvijezda iz trećeg svijeta i učinio je mnogo na oživljavanju oslabljene političke svijesti mladih ljudi, a u nasljeđe je ostavio pjesme koje i danas nadahnjuju glazbenike širom svijeta. Bio je rastafarijanac, jedan od najvećih zagovornika pan-afrikanizma, i pjevao je o dokidanju represije.

U subotu 14.05. u Tvornici Kulture sjetit ćemo se ovog legendarnog glazbenika i velikog čovjeka uz tradicionalni godišnji reggae party kojim svake godine evociramo uspomene na neponovljivog Bob Marleya.

Kako je ovo velika obljetnica pripremili smo i veliki party. Specijalno za ovu priliku ponovo se oformila VIS Naturalna Mistika predvođena Borisom Leinerom (Vještice, Azra) i Ivanom Ičijem Ivošom. Oni su prvi hrvatski reggae band koji je žario i palio klupskim prostorima 80-tih godina. Za ovu priliku mnogobrojnom bandu priključit će se i specijalni gosti iznenađenja koji će samo dodati svoj „touch“ fenomenalnoj i veseloj svirci Naturalne Mistike.

Uz Mistiku nastupit će i Antenat zagrebački sub reggae band – kako sami nazivaju svoj pravac glazbe. To je neka njihova izmišljotina koja se prezentira kao jedna velika heterogena smjesa u homogenom izdanju. No svi koji su ikada bili na koncertu Antenata znaju da su duboko ukorijenjeni u dub i reggae zvuk i da su njihovi koncerti uvijek veseli, zabavni i prepuni dobre svirke.

Uz dva fenomenalna banda u preuređenoj Tvornici na dva floora glazbu će Vam pustati D.J-i Jan Becele (Trip to Zion), Homegrown Sound i Riddim ‘n’ Culture Sound kako bi zaokružili najveći ovogodišnji reggae party u gradu!

„Otac reggae zvuka“ ostavio je iza sebe bezbroj nezaboravnih pjesama koje i nakon trideset  godina zvuče fenomenalno. U subotu 14.05. podsjetit ćemo se na „No Woman No Cry“, „Get Up Stand Up“, “I Shot The Sheriff”, Exodus”, “Waiting In Vain”, “Jammin”, „Is This Love”, „Redemption Song”, “Could You Be Loved“, „Buffalo Soldier“, „I Know A Place“ i mnoge druge. Pozivamo sve da nam se pridružite na reggae događaju sezone u Tvornici Kulture.

Ulaznice u pretprodaji mogu naći na pretprodajnim mjestima po cijeni od 45 kuna, dok će na blagajni kluba ulaz biti 10 kuna skuplji.

Pretprodajna mjesta:

Dancing Bear – Gundulićeva 7, Free Bird – Tratinska 50, Smart shop – Ilica 47 i Kingston Shop – Radićeva 3, Dirty Old shop – Tratinska 22, Hard Place – Šubićeva 55, Tvornica kulture – Ljudevita posavskog 1, Churchill shops – Avenue mall, City Centar, King Cross, Arena Centar i Daily News – Gundulićeva 5, Kaufland Branimirova, Kaufland Velika Gorica.

Ček dis aut