CONQUERING LION & BAMWISE @ Klub Attack

plakat 15.9U četvrtak,15.rujna, u klubu Attack, u prostoru AKC Medike, održat će se promo koncert turneje dvaju roots reggae/dub bendova. Oba benda su u zadnje tri godine odsvirali samostalne koncerte u našem prostoru, a ovog puta predstavljamo njihovu kombinaciju – od laganog makedonskog Roots Reggeaa, Conquering Lion, za početak, do teškog Dub zvuka, Bamwise, iz Zagreba.

Ovaj koncert je poseban po tome što se, upravo kod nas, ova dva benda susreću na svojim turnejama po Europi i Balkanu.

Pre&post selekciju sa 7" vinila odradit će već poznati selektor Prince Šango.

CONQUERING LION (Makedonija)

clip_image002

CD1 – http://www.mediafire.com/?v1pgb146ct5vdhp

"Know Your Wisdom!" album preview
http://www.youtube.com/watch?v=KNwN-yogESQ
http://soundcloud.com/conqueringlion1/know-your-wisdom-album-preview
http://www.mediafire.com/?bknflo06osw4nul
Conquering Lion – Fire
http://www.youtube.com/watch?v=xwYbykRgU-8
http://soundcloud.com/conqueringlion1/fire
http://www.mediafire.com/?v1pgb146ct5vdhp
Conquering Lion – Wisdom Dub (Video – Live)
http://vimeo.com/15898136

Dub/reggae/hardcore bend iz Tetova (Makedonia) aktivan je od 2007. Već 2009. izdaju prvijenac za PMG Recordings na kojem se pojavljuje i Jah Clarity na pjesmi “Jah Love”. Do sad su uz gomilu nastupa u domovini, prošetali pozornicama Njemačke, Austrije, Grčke, Slovenije, BiH, Bugarske, a u Zagrebu ih ugošćujemo polujubilarni treći put.

BAMWISE (Zagreb)

clip_image004

http://listn.to/BAMWISE
www.facebook.com/bamwise
http://www.youtube.com/watch?v=2YE0UNB4aTs

Bamwise su audio-vizualni projekt, produkt zajedničkog rada 6 glazbenika i vizualne umjetnice Marijane Krobot koji su se okupili oko ideje zajedničkog stvaranja elektronske dub glazbe.
Bend je osnovan 2008. i od tada su svirali na raznim pozornicama, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu gdje su pozornicu djelili s mnogim eminentnim imenima reggae i dub scene.

Zajedno s Matthieu Fays iz poznatog francuskog benda Ez3kiel snimili su CD, a sa lokalnim MC-ima Popayem i Chakkom napravili su zajednički singl. Jamajkanski dub i reggae podigli su na novu razinu inkorporirajući ga s elementima moderne elektronike, hip hopa, trip hopa i dubstepa.

Ček dis aut