Distune promotion predstavlja: Bernays Propaganda & XAXAXA

xiuBernays Propaganda (Makedonija)
http://www.myspace.com/
bernayspropaganda

Ironično su se nazvali prema jednoj od najutjecajnijih osoba u Americi u 20-tom stoljeću, Edwardu L. Bernaysu, ocu PR-a, koji bi se okretao u grobu da čuje njihove oštre stihove kojima protestiraju protiv posljedica njegovog djelovanja.

Ples i politika. Glazba i stav. Zabava i borba. Zajedništvo i individualizam; Bernays Propaganda slavi postulate i karakteristike koje su mnogi post punk i new wave bendovi zaboravili. Uvijek s najboljim namjerama i pozitivnim društvenim angažmanom, oni se trude održati ideje i stavove bendova kao što su: Gang of Four, The Slits, Fugazi, Submission Hold, !!!, The Gossip, LCD Soundsystem…

Njihov plesni punk ne pokušava uteći stvarnosti, ali isto tako odbija prihvatiti status quo.

Ova zanimljiva skupina glazbenika su: gitarist Vasko Atanasoski, bubnjar Dzano Kuc, basist Nenad Trifunovski i pjevačica Kristina Gorovska.

Albumi:
Happiness Machines (2009.)
My Personal Holiday (2010.)
http://www.youtube.com/watch?v=dvhUIvAx0h0&feature=related

XAXAXA (Makedonija)
http://junkcola.blogspot.com/

Xaxaxa iliti Hahaha su trojac iz Bernays Propagande bez vokalistice Kristine, te su kao frakcijski nastavak matičnog benda odlučili da se u dokolici pozabave estetikom post-hardcore punka kroz relevantan utjecaj bendova Fugazi, Hüsker Dü, Dag Nasty ili Rites of Spring .

Vokale je preuzeo gitarist Vasko, tekstovi su na makedonskom, te su kao što se i moglo očekivati posve angažirani kroz straight-edge prizmu koja za sobom povlači mnogo humanosti, kompleksnih filozofskih prizmi svjetonazora i ponekad pretjerane poniznosti i odricanja od raznoraznih užitaka.

U ideološku etiku ovdje ne treba suviše ulaziti jerbo je sve jasno ko dan budući da sve frca sa pozitivizmom i uglavnom optimističkim stavovima da se sa ‘malo’ može učiniti ‘mnogo’.

“Mrdni dva-tri čekori so svojte tango partneri; I donesi promeni so kolkovi i nasmevki; Stisni go toj do tebe i samo vodi go; I igrajte, igrajte najdobro što možete’

http://www.youtube.com/watch?v=B1s9bka-Owk&feature=related

napomena:
ulaznice po cijeni od 30,00kn mogu se nabaviti isključivo rezervacijom na e-mail: distune.promotion@gmail.com
na dan koncerta ulaznica iznosi  40,00kn

Ček dis aut