Distune promotion predstavlja: Brasstronaut (Kanada)

1Brasstronaut (Kanada)

http://www.myspace.com/
brasstronaut

Ako zaljubljivanje na prvi pogled ima melodiju, onda je to glazba grupe Brasstronaut.   

Pri tom ne mislimo na sladunjave pjesme u romatničnom teenagerskom filmu gdje nam patetičan kantautor objašnjava što bi trebalo osjećati dok se dvoje nakon svih prepreka ipak sastalo na Prom Night, nego na melodiju koja nam stvara pritisak u ušima i sprečava fokusiranje, melodiju zbog koje zaboravimo disati, ili zbog koje bi trčali do kraja svjeta, dva puta…

Brasstronaut podsjeća upravo na te trenutke. Nema tu buke ni distorzija ni krika ni bijesa, ali opet, svojom glazbom izazivaju emotivni krešendo u ljudima, divnim melodijama i pjesmama.

Slušajući ih, nazire se tu velik broj utjecaja i žanrova, od piano jazza do zapadnjačkog folka, od indie zvuka iz 90tih, do modernijih Arcade Fire ili National balada, od experimentiranja Jim O’Rourkeove Eureke, do profinjenosti Radiohead… ali sve to isprepleteno u potpuno prirodne i originalne skladbe, u nekim trenucima za ples, a u nekima za mentalno putovanje na neka nikad viđena mjesta.

Sviranje na "klasičnim" instrumentima cijeloj toj priči daje još čudniju sliku, a nastup u jednom od najljepših malih klubova u našoj zemlji – Jazz klubu Tunel, učinit će debitatnski nastup Brasstronauta na ovim prostorima, pravim malim remek djelom.

Ček dis aut