Koncertna promocija novog albuma Roberta Marekovića

Oglas

clip_image001Pjesma “Iza zatvorenih vrata”  najavni je singl novog albuma Roberta Marekovića “robert.mareković @ fantomi – swingers . hr “. Riječ je o prvom albumu koji sažima autorsko djelovanje Roberta Marekovića, odnosno albumu koji nam donosi pjesme koje je Robert komponirao, potpisao i supotpisao kao tekstopisac.

Ovaj album sa petnaest pjesama obuhvaća skladbe Roberta Marekovića iz perioda kada je djelovao u grupi Fantomi, ranih devedesetih godina, poznate po hitovima “Slomit ću ti srce”, “Bijeli Cadillac”, “Ljubi ljubi me” i “Martina”; samostalno ga predstavlja pjesma “Ljubi me polako”, a tu su i snimke koje su nastale u periodu 2000-ih, tijekom djelovanja u aktualnoj grupi Swingers.

Opus grupe Swingers predstavljaju  nove verzije pjesama “Sretan rođendan”, “Pivo, konjak, štok”, “Sretan Božić svakome”, ali i nove pjesme poput “Mercedes crni kabriolet” i “Iza zatvorenih vrata”.

Novi album uz raspon pjesama od 1990.g. pa sve do 2011.g, donosi i ugledne goste kao što su hvaljeni aranžer i producent Ante Gelo, Vlatka Pokos, grupa Soul Fingers, dok su producentski dio na snimkama odradili Nikša Bratoš, Duško Mandić, pa i sam Robert Mareković.

Na albumu “robert.mareković @ fantomi – swingers . hr „ očekuju vas twist, rock ‘n’ roll, rockabilly, cha-cha, ritmovi uz koje je Robert odrastao slušajući svoje idole, Elvisa, Deana Martina, Louisa Primu, a sam Mareković osvrnuvši se na ovu kolekciju, na poleđini albuma je napisao:

“Ova kolekcija autorskih  pjesama nastala je u posljednjih dvadeset godina i zbir je mojih sjećanja, posrtanja, veselja, emocija, vrlina i mana. Podijeliti neke od ovih stvari sa vama, za mene je bilo intimno, ujedno i hrabro pa se stoga nadam da ćete uživati u ovom malom glazbenom spomenaru”.

Promocija albuma „robert.mareković @ fantomi – swingers . hr“, održat će se uz svirku grupe Swingers uživo, u klubu Pepermint u Zagrebu, na trenutno vrućem retro programu PEPERMINT TWIST (Ilica 24) 26. listopada s početkom u 22 sata.

Popis pjesama:
01. Iza zatvorenih vrata
02. Mercedes crni kabriolet
03. Pivo, konjak, štok
04. Bijeli Cadillac
05. Ljubi ljubi me
06. Slomit ću ti srce
07. Ljubav i moda
08. Ako jednog dana odeš
09. Sretan rođendan
10. Ljubi me polako
11. Martina
12. Piđama mama
13. Ima nešto u tvojim očima
14. Tvoje ruže opet cvjetaju
15. Sretan Božić svakome

Ček dis aut