Mozartine u HGZ-u

mozartine

Nakon odrađene turneje u Njemačkoj, renomirani Djevojački zbor Mozartine zajedno sa svoja tri podmladka, dječjim zborovima Mozartine, Papandopuline i Schubertine, za zagrebačku publiku održati će svečani cjelovečernji koncert, u subotu 21.05. u Hrvatskom glazbenom zavodu sa početkom u 20 sati.

Pjevački studio Mozartine djeluje već više od 12 godina, a okuplja djevojčice i djevojke iz brojnih osnovnih i srednjih škola na području Zagreba te nekoliko studentica. Od početnog djelovanja na području zagrebačke Dubrave gdje još uvijek djeluje dječji zbor Mozartine, Studio se proširio i na ostale dijelove Zagreba, te tako u centru djeluju Papandopuline i Djevojački zbor Mozartine, dok na području Novog Zagreba od prošle godine djeluju Schubertine.

Odrastanjem članica dječjih zborova, djevojke u višim razredima osnovne škole prelaze u djevojački zbor. Tijekom godina djelovanja, zbor se može pohvaliti suradnjama sa poznatim orkestrima i glazbenicima, kao

Simfonijskim orkestrom HRT-a, Lidijom Horvat – Dunjko, Martinom Horvat i brojnim drugima, te turnejama po brojnim hrvatskim gradovima i zemljama kao Mađarska, Italija, Poljska, Švicarska idr. Krajem ovoga mjeseca Zbor će sa autrijskim orkestrom održati koncert u Frohnleitenu (Graz).

Na programu zagrebačkog koncerta naći će se djela poznatih hrvatskih i stranih skladatelja, pa ćete imati priliku čuti djela Papandopula, Straussa, Brkanovića, Gallusa, Mozarta, Žganca i dr. stoga nemojte propustiti ovu pravu glazbenu poslasticu. Zborove pratiti korepetitor Mario Čopor s kojim Pjevački studio Mozartine koncertrira već više od 8 godina.

Svoju kartu možete nabaviti na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda, Gundulićeva 6, sat vremena prije početka koncerta, dakle od 19 sati.

Ček dis aut