Oficijelni DFA DJ – Tim Sweeney u petak @ Sirup

TimSweeney

LINE UP:
TIM SWEENEY (DFA, BEATS IN SPACE)
PYTZEK (BUREK, SIRUP)
ULAZ: 50 kn
HAPPY HOURS: 23:00 – 01:00

Tim Sweeneyev beats iz svemira kroz New York ravno u Zagreb
Sponsored by Red Bull Music Academy!
Sweeney je poznat i kao official DFA DJ te autor kompilacija za igru Grand Theft Auto!

Kad netko ima aktivnu publiku od 200 000 ljudi svaki tjedan koja downloada njegovu radio emisiju, vjerojatno jednu od najkvalitetnijih trenutno dostupnih te kad iza njega stoji, danas već kultna etiketa DFA, čiji je oficijalni DJ, onda tog čovjeka treba ponovno dovući preko bare i ponoviti njegov odličan nastup u Sirupu prije godinu dana.

Timova priča krenula je prije desetak godina kad je na studentskom radiju njujorškog sveučilišta pokrenuo svoju emisiju ”Beats in Space” u gluho doba noći, no svojom izvanrednom, žanrovski neograničenom selekcijom i gostovanjem poznatih njujorških underground DJ-a, dovelo ga je do prime-time termina i šire publike. Kad su se u njegovom eteru počele pojavljivati face kao što su Carl Craig, Superpitcher, Dj Harvie, LCD Soundsystem ili Prins Thomas, bilo je jasno da ”Beats in space goes global”.

Osim što je popularnost Timove emisije rasla, ona ga je dovela i do same srži glazbenih krugova u New Yorku pa je tako putem hip hop legende Steinskog došao do James Murphya iz LCD Soundsystema postavši njihov tour DJ. 2003. izdao je i prvi official DFA miks za magazin Muzik, što će biti prva u nizu DFA kompilacija u njegovoj produkciji. Za pasionirane gamere, zanimljiv će biti podatak da je Sweeney surađivao sa tvrtkom Rockstar Games te slagao glazbene kompilacije za poznati serijal Grand Theft Auto:San Andreas.

Sweeney sa Tim Goldsworthyom, producentom bendova UNKLE, The Rapture i Hercules&Love Affair čini “T&T” tandem koji izdaje za već spomenutu DFA etketu, a posljednjih eje godina aktivan i kao producent sa izdanjima na Gomma rec. i RVNG.

Zanimljiva je i činjenica da se Sweeney, bez obzira što nastupa diljem svijeta, gotovo svaki utorak vraća u New York i uređuje svoju emisiju. Jedina iznimka bila je mini turneja za desetu godišnjicu 2009., kad se ”Beats in Space” emitiro iz Los Angelesa, Glasgowa, Sydneya i San Francisca, gdje je i pokrenuo mjesečnu ”West Coast” rezidenciju. Iste godine Tim je pokrenuo i vlastitu etiketu Beats in Space records na kojem je prvo izdanje imao, danas mega-popularni Tensnake.

WARM HQ INTERVJU:
http://warmhq.blogspot.com/2009/10/tim-sweeney-interview.html

VIDEO INTERVJU:

TIM NA PITCHFORKU:
http://pitchfork.com/forkcast/13419-bahilu-records-mega-mix/

LINKOVI:
www.beatsinspace.net

Ček dis aut