Pionir americane CHUCK PROPHET u kinu GRIČ

Chuck Prophet je kantautor koji vješto spaja bazičnu americanu sa zvukovima indie, folk, pop, pa čak i soul glazbe. Karijeru je započeo u grupi “Green on Red” kojima se pridružio 1985. godine omogućivši im da snime svoje najznačajnije albume koji će kasnije naći svoje mjesto u glazbenoj enciklopediji pod rubrikom “pioniri americane”. Naravno da će takav epitet poslužiti kao temelj za radove niza glazbenika što slijede koji će kao svog uzora i učitelja isticati baš njega – Chucka Propheta.

1990. godine Chuck odlučuje samozatajno krenuti u solo karijeru te izdaje svoj prvi solo album “Brother Aldo” gdje utire put u specifično obojani folk zvuk kojeg će razrađivati i dovesti do savršenstva na albumima koji slijede. Neki od njih poput “Homemade Blood” ili “Age of Miracles” predstavljaju mala remek djela i nezaobilazni edukacijski materijal.

Chuck je surađivao s nizom glazbenika poput Cake, Kim Carnes ili Solomon Burke, njegove kompozicije obrađivali su Kelly Willis i Boz Scaggs, a gitarističke dijelove posuđivali Warren Zevon, Lucinda Williams i Jewel. Sa svojim matičnim bandom “The Mission Express” i suprugom Stephanie Finch na klavijaturama proputovao je cijelu Evropu i Sjevernu Ameriku te nastupao na čuvenima “The Late Show With David Letterman” i “The Carson Daly Show“.

Koncert Chuck Prophet and The Mission Express  bit će održan u romantičnom vintage ambijentu kina Grič. Ulaz za posjetitelje se otvara u 21h, a koncert počinje u 21h30.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13, kao i u Dallas music shopu, Tkalčićeva 7. Na ulazu će koštati 80 kn.

press

Ček dis aut