Začarana močvara: Marinada promovira novi album

DENIS KATANEC OKANAGAN LTD (Zagreb)
Web: Facebook, Last.fm, Bandcamp

Denis Katanec Okanagan LTD je projekt/bend nastao početkom 2014. s namjerom rada na pjesmama koje je Denis Katanec (poznatiji kao frontman benda Felon) napisao u Kanadi, točnije Okanagan Valleyu. Bend, osim Denisa na akustičnoj gitari i vokalu čine Lucija Potočnik – bas, bekovi; Jerko Jurin – bubanj; Nikola Brkljačić – električna gitara, bekovi; Zvonimir Varga – piano.

Nakon samo 2 mjeseca djelovanja izbacili su svoj prvi EP koji je dostupan kao free download na Bandcampu.

MARINADA (Rijeka)
Web: Facebook, Last.fm, Discogs, YouTube, Bandcamp, SoundCloud

Marinada nastaje 2003. godine u Rijeci. Sastav čine: Marin Alvir, Robert Merlak, Marko Čavrak i Saša Matić. Glazbeni izričaj na temeljima elektronike i akustike grade kroz jednostavnost, melodioznost i senzibilnost. Ovog ponedjeljka u Močvari Marinada promovira novi (18.) album “Marinada na dobrom glasu” (Slušaj najglasnije!).

Možda ih ponajbolje opisuju ove crtice iz pera kritičara:
“Njih četvorica, Marin, Robert, Saša i Marko, stali su na mali podij i krenula je melodija, lijepa i tanka, skoro lomljiva. Elegantno me povukla sa sobom, kako to već ljepotice znaju, i sat vremena kasnije izbacila van svježeg i novog. Bio je to mentalni welness. Ili meditacija. U svakom slučaju, nešto ljekovito. Glazba Marinade ima hipnotičko svojstvo; uvuče li vas u sebe otkrit ćete jedno toplo, mekano, jako ugodno mjesto” (Ante Perković; IHG).

“Marinada radi takvu jednu vrstu pred-glazbe, ako se tako što može reći, što zvuči kao da je nastala “prije” glazbe same, kada je stvar bila puno ozbiljnija, pa se tonovima liječilo život ili prizivalo kojekakve sile.” ( Dario Grgić; Novosti ).

“Riječ je o unikatnim izdanjima na domaćoj sceni, koja još jednom prestavljaju Marinadu kao bend opčinjen šetnjom po marginama popularne glazbe” (Zoran Baljak; Novi list).

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić.

Ček dis aut