Zaječarska Gitarijada poziva demo bendove iz svih ex-YU republika

Gitarijada1Najdugovječniji natjecateljski rock festival raspisao je natječaj na koji se mogu prijaviti svi izvođači rock orijentacije koji ispunjavaju uvjete sa prostora bivše Jugoslavije.

Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održat će se od 1. do 3. kolovoza 2013., a organizatori su preuzeli na sebe veliku obvezu da nadmaše prošlogodišnje izdanje, najposjećenije od samog nastanka festivala.

Natječaj je otvoren od petka 5. travnja do 24.svibnja. Pravo prijave imaju svi izvođači sa teritorije Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije koji nemaju službeno objavljeno izdanje. Za prijavu je potrebno poslati tri autorske kompozicije, biografiju i fotografiju benda na e-mail prijava@gitarijada.rs najkasnije do 24. svibnja.

Pobjednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto prema glasovima publike osvojio VIS Novi Dan.

Odabrani bendovi imat će i mogućnost učešća na Rock Akademiji, od 25. do 31. srpnja 2013., se sastoji od radionica za demo bendove na kojima će se učiti: podešavanje i održavanje gitare, podešavanje i održavanje bubnjeva, metodologija vježbanja gitare i bubnjeva, metodologija vježbanja glasa, menadžment benda (vježbanje, promocija, performans, financije, zaštita autorskih prava, turneje), produkcija zvuka (na probama, u malim prostorima, na festivalima), audio snimanje (priprema, snimanje i postprodukcija). Tijekom radionica koriste se metode predavanja, prezentacija, konkretni primjeri iz prakse, praktične vježbe i samostalan rad polaznika uz asistenciju.

Predviđene su i radionice za prateće osoblje koje obuhvaćaju školu za ton majstore i radionicu upravljanja događajima (event menadžment) sa posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu na radu, zatim školu za tonce baziranu na dugogodišnjem iskustvu i knjizi čiju je osnovu pripremio Tim Roberts, šef odjela za edukaciju britanske Production Services asocijacije.

press

Ček dis aut