Predstavljen novi festival CMC Televizije: SLAVONIJA FEST – CMC 200

CMC_Festival_Slavonija_glavni_vizual_i_logo-okomita-verzijaJučer, u utorak, 28. lipnja, u Novoj ploči u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, CMC televizija predstavila je svoj novi festival. Naslanjajući se na višegodišnju tradiciju i iskustva u organizaciji CMC festivala u Vodicama, CMC TV ove godine u Slavonskom Brodu, u suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, predstavlja prvi festival ‘na kontinentu’ – CMC Slavonija Fest – CMC200.

Tvrđava Brod, barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi, pretvorit će se tako 26. i 27. kolovoza u veliku koncertnu pozornicu na kojoj će više od 30 izvođača predstaviti svoje nove glazbene uratke.

Press konferenciju, na kojoj su uz predstavnike medija nazočili i mnogi glazbenici koji će zasvirati u Slavonskom Brodu,  otvorio je izvršni direktor CMC televizije Mario Kovač i predstavio novi festival kao iskorak CMC televizije prema aktivnijem event managementu. Naglasio je da će, za razliku od CMC festivala u Vodicama, ovaj festival imati pop rock karakter, primjeren ‘rockerskoj’ Slavoniji. Dodao je da je, kako i priliči festivalu ove veličine i s ovolikim brojem izvođača, kao i fenomenalnoj lokaciji Tvrđave Brod, osigurana vrhunska produkcija za ovaj višesatni koncertni spektakl.

Crprec-CMC200-10Gradonačelnik grada Slavonskog Broda Mirko Duspara predstavio je grad domaćin kao destinaciju idealnu za organizaciju događanja ovakve vrste i naglasio što će sve grad ponuditi posjetiocima festivala, Brođanima i njihovim gostima. Izrazio je zadovoljstvo što je upravo grad Slavonski Brod izabran kao kontinentalna lokacija novog festivala CMC televizije. Prema riječima gradonačelnika, posebno veseli činjenica da se u sklopu novog festivala revitalizira Rock maraton, manifestacija koja je krajem osamdesetih okupljala najveća imena regionalne scene, a njeno je održavanje prekinuto početkom rata. Gospodin Duspara pozvao je sve prisutne da dođu na festival i ‘otkriju’ Slavonski Brod kao novu hrvatsku festivalsku koncertnu destinaciju.

Igor Polak, voditelj posebnih projekata CMC televizije predstavio je prve potvrđene izvođače koji će nastupiti u subotu, 27. kolovoza. Na glavnoj pozornici nastupit će Teška industrija, Buđenje, Adastra, Bang Bang, Emir & Frozen Camels, Saša Lozar, Flyer, Mia i Republika, a imena ostalih izvođača bit će objavljena u sljedećih nekoliko dana.

Posebno zanimanje prisutnih izazvala je objava koncertnih headlinera Festivala. Nakon festivalskog dijela, u subotu, 27. kolovoza, na glavnoj pozornici zasvirat će regionalne koncertne atrakcije – beogradski Van Gogh i legendarne Majke.

Na samom kraju press konferencije Ana Radišić i Dalibor Petko, voditeljski dvojac CMC Slavonija Fest – CMC200, izrazio je svoje oduševljenje najavljenim događanjima i još jednom pozvao sve prisutne u Slavonski Brod.

26. i 27. kolovoza CMC Slavonija Fest – CMC200 i Rock maraton upisuju Slavonski Brod na kartu nezaobilaznih ljetnih koncertnih destinacija!

Crprec-CMC200-27

Fotografije: Krume Ivanovski