Priča o Mississippi Queen …

mqueen

“Priča o Mississippi Queenu počela je 1989. godine u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske. Ben je osnovan u sastavu: Jurica Štelma (kontrabas), Karlo Starčević (ritam gitara, vokal),  Renato Zgrablic-Pit (ritam gitara, vokal) i Vedran Žanko(solo gitara, vokal). U tom sastavu MQueen svirao je više od godine, i snimili su nekoliko stvari od kojih su tri pjesme objavljene u kompilaciji “Rock this town”. To su bile prve službeno objavljene snimke Mississippi Queena. 1990-ta godina bila je vrlo uspješna jer nijedan drugi bend u sastavu nije imao kontrabas u Hrvatskoj. Te su godine imali stotine koncerta i nekoliko pojavljivanja na nacionalnoj televizijskoj kući. “

mqUvod je to u biografiju jednog od najdugovječnijih rockabilly bendova u Hrvata čija je nova službena web stranica osvanula na internetu.

Prema informacijama od frontmana benda Karla Starčevića interes za stranicu, ali i za stare snimke benda, iznenadio je sve uključene u ovaj projekt.

Donosimo vam i jednu od rijetkih pjesama snimljenih na hrvatskom, a za ostale detalje posjetite stranicu ili, još bolje, upecajte Mississippi Queen na nekoj od njihovih svirki.

Facebook fan page: http://www.facebook.com/groups/296532520369982/
MySpace page: http://www.myspace.com/m.queen