Puscifer po prvi put na europskoj turneji

mus_puscifer_2501

Maynard James Keenan, jedna od intrigantnijih ličnosti na svjetskoj glazbenoj sceni, iza sebe broji vrlo uspješne projekte – od onih glazbenih, koji uključuju Tool i A Perfect Circle, do poduzetničkih, poput svoje vinarije Caduceus Cellars u pustinji Arizone. No Puscifer je definitivno jedan od onih koji najbolje definira ovog glazbenika. Britki, inteligentni humor isprepleten s prizemljenom životnom filozofijom savršeno funkcionira kroz Puscifer, a moto da je „život prekratak da ne bismo stvarali nešto kreativno sa svakim dahom“ doslovno slavi na svakom svom nastupu.

Maynard je u ovom projekt bendu okupio tokom godina šaroliku glazbenu obitelj, a pjevačica Carina Round, gitarist Mat Mitchell, basist Paul Barker, bubnjar Jeff Friedl i klavijaturistica Masha Zargaran trenutno uz Maynarda odrađuju drugi dio turneje na kojoj promoviraju posljednje studijsko izdanje Money Shot.

Među brojnim datumima koji su sredinom veljače niknuli na rasporedu za europski dio turneje, pojavili su se i oni geografski nešto bliže nama – 07.lipnja u Milanu (Teatro Degli Arcimboldi) te 09.lipnja na Novarock Festivalu u Austriji. Ovo je prva europska turneja u povijesti tog benda, a za sve poklonike Maynardovog lika i djela, ovo je prilika koja se ne propušta. Maynard je ovaj mjesec u svom osebujnom stilu najavio europski pohod, a na vama je da odlučite koja vam od ovih lokacija odgovara za glazbeno iskustvo godine.