HGM plays for Christmas – Božićni poklon ljubiteljima jazza

clip_image001Nakon debitantskog nosača zvuka HGM Jazzorkestra Zagreb koji je bio posvećen isključivo pjesmama Johna Lennona i Paula McCartneyja, “HGM plays the Beatles”, na CD-u pod nazivom „HGM plays Our songs“ korištene su tradicionalne melodije iz zemalja iz kojih potječu glazbenici HGM-a kao osnova za nove, moderne i vrlo osobne izlete u žanru big benda. Za ovaj, treći CD “HGM plays for Christmas“, u izdanju Aquarius Recordsa, glazbenici okupljeni oko Sigija Feigla željeli su sebi i Vama podariti idealni božićni poklon – glazbu. Don Menza zamoljen je da inkorporira elemente swinga i groovea u svoje ideje o Božiću, big bandu i jazzu. Tko poznaje Dona Menzu, zna da to može uroditi samo još jednim vatrometom u povijesti big bendova!

“Božić je uvijek vrijeme radosti i veselja! A za blagdane 2011. odlučio sam sebi ugoditi. Ponosan sam što imam mogućnost raditi s tako predanim glazbenicima kao što su članovi HGM jazz orkestra Zagreb. Bilo da sviramo na koncertu iz ciklusa “Sunday Nights” u Zagrebu, na nekom drugom koncertu ili radionici, na turneji ili pak sjedimo u studiju i snimamo – uvijek šire pozitivnu energiju i predani su glazbi. Svi glazbenici daju sve od sebe da bi se orkestar održao, što u današnje vrijeme može biti vrlo teško. S druge strane, raduje me što je veliko prijateljstvo sa sjajnim jazz glazbenikom/skladateljem/aranžerom Donom Menzom ovom suradnjom konačno doseglo vrhunac.” (izdvojeno iz predgovora albuma, autora Sigija Feigla)

Promocija albuma “HGM plays for Christmas” održat će se u nedjelju, 4.12.2011. u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati. Promocija se održava u okviru ciklusa koncerata Jazz Lisinski.

Ček dis aut