Promocija autobiografije Boška Petrovića

BP_Cover_300U društvu mnogih glazbenika i ljubitelja jazza, u studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u , predstavljena je autobiografija Boška Petrovića “Život kao jam session”, Boško Petrović s Davorom Hrvojem. Uz predstavljanje  knjige, Lela Kaplowitz i prijatelji su na promociji izvodili i pjesme s također novog CD-a  Lela Kaplowitz & Friends “Little boy with a big heart – The Music of Boško Petrović” koji je objavljen također na dan kada i knjiga. Na CD-u su poznate skladbe Boška Petrovića, a Lela je za njih napisala nove tekstove i vokalize te je tako tim skladbama dala novu dimenziju.

O knjiizi i Bošku Petroviću govorili su: autor knjige Davor Hrvoj, autor predgovora Ivica Župan te urednik izdanja Branko Komljenović.

clip_image001Prisjetili su se anegdota s Boškom Petrovićem i pročitali nekoliko zanimljivih ulomaka iz knjige vezanih uz Zagreb jazz kvartet i jazz klub Ronniea Scotta.

Zdenka Kovačiček također se prisjetila svojih nastupa u BP-u, jazz večeri u Kulušiću  te utjecaja Boška Petrovića na njezinu karijeru.

Knjiga otkriva ono što je Boško Petrović želio podijeliti s drugima o svojem radu, a Ivica Župan je naglasio kako Boško nije zboravio spomenuti ni zapostaviti nikoga od ljudi s kojima je surađivao te da je imao nevjerojatno dobro pamćenje.

clip_image002Knjiga je osvjetlila djelomice karijeru Boška Petrovića i domaću jazz scenu. Nažalost preminuo je prije nego što je Davoru Hrvoju ispričao sve što je htio, a jedna od stvari koje će pamtiti su tzv. tri točkice. Naime, Davor kaže kako nakon smrti Boška nije znao kako i kada da knjiga bude objavljena. Jednog je dana Boškov sin Kolja Davoru dao posljednje ulomke koje je Boško Petrović  pregledao i unio ispravke za objavu. Na kraju zadnjeg napisanog odlomka stavio je tri točkice.

To je bilo prvi puta da je stavio tri točkice. Nikad mi neće biti jasno zašto je stavio baš tada i tamo tri točkice – prisjetio se Davor Hrvoj.

U koncertnom dijelu promocije gostovali su:

LELA KAPLOWITZ

ZDENKA KOVAČIČEK
SAŠA NESTOROVIĆ
DAVOR KRIŽIĆ
DADO MARINKOVIĆ
UGLJEŠA NOVAKOVIĆ
ZVONIMIR ŠESTAK
ŽARKO HAJDARHODŽIĆ
JOE KAPLOWITZ

Na albumu Lela Kaplowitz & Friends: The Music of Boško Petrović, koji je u prodaji od petka, ukupno je radilo 22 glazbenika:

Lela Kaplowitz, Elvis Stanić, Matija Dedić, Hrvoje Rupčić, Kruno Levačić, Zdenka Kovačiček, Primož Grašič, Saša Nestorović, Joe Kaplowitz, Žarko Hajdarhodžić, Zvonimir Šestak, Mladen Baraković, Šimun Matišić, Vid Jamnik, Uglješa Novaković, Elvis Penava, Davor Križić, Zlatan Došlić, Marko Lazarić, Mate Matišić, Ratko Divjak.

Ček dis aut