Večer vrhunskog R&B-a, soula, gospela i jazza u Vip clubu

imageVrhunski američki R&B, soul, gospel i jazz sastav Freddie Cooper & The Philly Groove Band ft. Tonya Lynette nastupit će u Vip clubu u utorak, 3. siječnja, s početkom u 21 sat. Freddie i Tonya poznati su po bogatom i ekspresivnom zvuku te jedinstvenoj interpretaciji ne ostavljajući nikada publiku ravnodušnom.

Rodom iz Philadelphije, suvremeni jazz gitarist i pjevač Freddie Cooper iza sebe ima bogatu 37-godišnju karijeru tijekom koje je nanizao suradnje s nekim od najvećih imena svjetske R&B i jazz scene i odradio veliki broj što samostalnih, što grupnih nastupa diljem svijeta. Prije nego li je započeo samostalnu karijeru, Freddie je nastupao sa uspješnim R&B, jazz, gospel i pop umjetnicima, kao što su Jon Lucien, Gerald Alston, Roy Ayers, Charles Fambrough of Art Blakey & Jazz Messengers, B.B.King & Bobby Bluebland i Boyz II Men (kojima je ujedno bio i glazbeni direktor).

Danas nastupa kao samostalni izvođač i u duu sa sjajnom jazz vokalisticom Tonyom Lynette. Lynettova je počela graditi karijeru u gospel sastavu The Milburns te kao prateći vokal cijenjenim glazbenicima kao što su Trudy Pitts and Mr. C Trio, Charles Fambrough, The Orlons, Sunny Rhodes i dr. Kasnije Tonya svoje glavne utjecaje pronalazi u glazbenicama kao što su Billie Holiday, Sarah Vaughn, Ella Fitzgerald, Carmen McCrae, Roberta Flack, Shirley Horne, Dinah Washington, Ernestine Anderson, Nina Simone, Bessie Smith i Dee Dee Bridgewater.

Ulaznice za koncert su u prodaji u Vip clubu po cijeni od 40 kn. Nakon koncerta slijedi klupski program VAGABONDS IN POWER uz DJ-e Marija Kovača i Sanjina Đukića, a od ponoći je ulaz u klub slobodan.

Ček dis aut