VIDEO: Tomislav Goluban & LPFB: ‘Bertijom’ protiv alkoholizma

„Bertija“, treći po redu singl s Porinom nagrađenog albuma „Med bregi“ istaknutog blues glazbenika Tomislava Golubana, dobiva i svoje video izdanje. Na pjesmi vokalno gostuje Bojana Klepač, a pri stvaranju video uratka u pomoć su im priskočili prijatelji Dino Tremens i „Čečo“.

Autor glazbe za pjesmu „Bertija“ je Tomislav Goluban koji se ujedno, uz Roberta Polgara pobrinuo i za sam aranžman, dok tekst potpisuje Robert Grubić. Novi singl progovara o problemu alkoholizma i posvećen je upravo borbi protiv te bolesti.

„Bojanu poznajem već niz godina i prije izdavanja albuma Med bregi glazbeno smo surađivali u sklopu mojih live nastupa. Izvrsna je mlada vokalistica, suvereno „vlada“ pozornicom pa sam ju želio imati kao suradnicu i na studijskom projektu. Zajedno smo izabrali „Bertiju“ kao pjesmu koja bi joj aranžerski mogla odgovarati. Rezultat poslušajte sami“. – osvrće se Tomislav na posljednju suradnju.

Tomislav Goluban ove je godine sa svojim 5. studijskim albumom „Med bregi“ osvojio četvrti Porin, i to onaj za najbolji blues album godine. Album na kojem gostuju eminentne vokalistice hrvatske glazbene scene poput Tamare Obrovac, Zdenke Kovačiček, Lele Kaplowitz, Singrlica, Ksenije Erker i Hane Hegedušić krase obrade nekih od najpoznatijih zagorskih napjeva.

Tomislava Golubana možete pratiti na Facebooku i na http://www.goluban.com/

Ček dis aut