Spart Jazz Quintet u sklopu Ritma dvorišta na 26. Kastafskom kulturnom letu

Nakon prošlogodišnjeg očaravajućeg koncerta u Vikotovoj bačvariji, Spart Jazz Quartet vraća se na mjesto zločina nakon točno godinu dana, 19. srpnja u 20 sati, ovoga puta kao Spart Jazz Quintet u proširenom sastavu. Treća radionica pod vodstvom kreativnog ateljea ArtMašina počinje u 19:30 na istoj lokaciji. Ulaz na programe i radionice u sklopu Ritma dvorišta je slobodan.

Ritam dvorišta: Spart Jazz Quintet
19.7.2017. / srijeda / 20:00 / Vikotova bačvarija

Spartaco Črnjarić od svoje četrnaeste godine svira gitaru s brojnim sastavima. Više od 20 godina bio je član kultne grupe Bonaca, koja je započela popularni ča-val 70-tih godina. Jedan je od najistaknutijih jazz glazbenika na području Kvarnera i Hrvatske što pokazuje suradnja s brojnim glazbenicima.

Damjan Grbac svoju je glazbenu karijeru započeo u GD Spinčići, svirajući klarinet. 2005. počinje svirati kontrabas te se usavršava kod priznatih glazbenika kao što su Henry Radanović, Darko Jurković Charlie, Spartaco Črnjarić, Boško Petrović i Joe Kaplowitz. Diplomirao je s najboljom ocjenom na jazz akademiji Giuseppe Tartini u Trstu.

Tonči Grabušić svira bubnjeve od trinaeste godine. Kasnih 80-tih pridružuje se najvećem kantautoru regije, Đorđu Balaševiću, s kojim intenzivno nastupa na više od 200 koncerata, a svjedoči i posljednjoj Jugoslavenskoj turneji. 90-tih, s Elvisom Stanićem osniva E.S. GROUP, s kojim nastupa na Montreux Jazz Festivalu. Godine 2011. dobiva najveće strukovno priznanje, nagradu Status za najboljeg jazz bubnjara u 2010.

Franjo Črnjarić glazbeno je obrazovanje započeo satovima gitare i klarineta, dok alt, tenor i sopran saksofon svira već posljednjih 10 godina. Nastupao je u Puhačkom orkestru Lovran, Big bandu Josipa Pepija Forembachera te kao član orkestra HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke. Od 2011. godine stalni je član jazz-fusion kvarteta Salty Tails s kojim je izdao prvi autorski album, a član je i mnogih drugih glazbenih sastava.

Majda Marenčić svoje je prvo glazbeno iskustvo stekla u poznatom riječkom ansamblu Putokazi, gdje je radila na projektima Nova zemlja i Hrvatske narodne uspavanke, autora Elvisa Stanića. Sudjelovala je u predstavama Kralj Lear i Medeja Kazališta Ulysses na Brijunima, a nastupa i kao članica različitih višeglasnih vokalnih sastava. Kao prateći vokal surađivala je HGM Jazz Orchestra, Markom Toljom, Draženom Turinom Šajetom i drugima.