Tama HP300 limited edition – ušminkana verzija popularne budget pedale

Alen Frljak

Tama HP300, poznata još kao Cobra Jr., je pedala koja se nastavlja na prethodni HP200 model koji je bio prvi izbor mnogih bubnjara. Pedala koja je kvalitetno napravljena i poprilično dobrih performansi u odnosu na cijenu. Jet Black with Red Flare inačica je limited edition HP300 modela koja se od standardnog razlikuje samo po izgledu. Crno-crvena kombinacija izgleda toliko dobro da bi ju neki kupili samo radi izgleda, no šalu na stranu, ovo je pedala napravljena da traje i da dobro služi svog gazdu.

Da ne bi samo pričali o izgledu, dotaknimo se i konstrukcije pedale. HP 300 je pedala s jedno-lančanim prijenosom. Sadrži novi Power Glide Cam koji je poprilično sličan onom kod HP 900 modela i omogućuje brži i lakši osjećaj prilikom udarca. Bearing Hinge ili ti šarka koja spaja footboard na dnu je poboljšana, tako da je klimanje footboard-a iz jedne u drugu stranu eliminirano, što je čest slučaj kod mnogih pedala.

Para-Clamp hvataljke koje spajaju pedalu s bass bubnjem se podešavaju u odnosu na kut bass bubnja tako da pedala uvijek ostaje u ravnoj poziciji. Spring Tight mehanizam uvijek drži tenziju vaših federa na istom nivou, što isto često zna biti problem kod drugih pedala. Batići su dual-surface tako da je na vama da li želite više attack-a pa okrenete na plastičnu stranu ili više volite zvuk s mekše strane batića. Sve HP300 pedale dolaze s pripadajućim koferom bilo da se radi o single pedal ili double pedal verziji.

Ovo je definitivno pedala koja je odličan prvi izbor a sigurno neće razočarati niti one koji su iskusniji no buđet im ne dozvoljava kupnju nekih od skupljih pedala. Još je tu i ovaj cool izgled koji će sigurno izvući još par posto više iz vašeg sviranja.