30 glazbenih godina grupe Boa

boa

Kultni zagrebački art-rock band BOA svoju tridesetu godišnjicu glazbenog djelovanja obilježava na najbolji mogući način –  objavljivanjem novog singla Pijavice!

Pjesma „Pijavice“, koju autorski i aranžerski potpisuju zajedno članovi banda, najavni je singl s predstojećeg albuma Boe a možete je poslušati na sljedećem Youtube linku:

Paralelno uz lansiranje prvog singla, Boa započinje i s pripremama za objavu albuma. Nakon posljednjeg albuma „Best of – Krug“,koji je predstavio live presjek najvećih hitova ovog banda, mnogi će poklonici Boe vijest o novom studijskom izdanju dočekati s oduševljenjem. Novi album u izdanju Menarta i produkciji člana benda Mladena Maleka nazvan je „7“, jer se doista i radi o sedmom po redu studijskom albumu Boe.

„Slavko i ja smo uvijek započinjali i završavali projekte vezane uz Bou krajem listopada, još tamo početkom osamdesetih, kada dani postaju kraći i zima dolazi…

Tako je bilo i ovaj put, našli smo se jednu večer u njegovom malom studiju, Slavko je počeo svirati gitaru, ja sam se sjeo za klavijaturu i u roku pola sata počele su nastajati nove pjesme,“ priča Mladen Puljiz, glas – BOE i to onaj prepoznatljiv glas koji već trideset godina Boi daje vokalnu upečatljivost. „Kreativna jezgra Boe na novom se albumu proširuje sa značajnim udjelom Maleka (producent, bubnjevi ) i Buča (bas), tako da mogu s velikim zadovoljstvom zaključiti da ovaj projekt predstavlja timski rad četvorice glazbenika na istoj valnoj dužini, potpuno otvorenih za sve izazove koji su uslijedili u ova prilično teška i izazovna vremena. Naš novi klavijaturist, Darko Braje se uključio u završnoj fazi, ali od njega očekujemo puno u nastavku priče,“ prokomentirao je Puljiz, dok je Mladen Malek, u čijem su  studiju dečki proveli posljednje mjesece također poželio reći svoje o novom singlu i svemu što fanovi mogu očekivati od glazbenog uratka Boe: „Materijal je zaista beskompromisan i nudi autentičan zvuk Boe, već i s prvim singlom Pijavice. Uronjen je u čvrstu i konkretnu up-to-date produkciju, s izvrsnim tekstovima i groovom koji ne pušta i ne opušta! Uostalom to i očekujete od sastava koji već tri desetljeća uvijek iznova iznenađuje!“ kaže Malek, dodajući da svih deset novih skladbi Boe koje će se naći na albumu „provociraju i mozak i noge“.

Sve što je prije  punih 30 godina počelo  s pjesmama „Stol“, i „Milion“, te danas bezvremenskim hitovima „Jer ljubav je“, „Tako lijepa“, „Stup od soli“, „Za vezu je potrebno dvoje“, „Svi tvoji poljupci“, „Kao mir“ i „Sve što imamo“, napokon nastavljaju „Pijavice“!

Ček dis aut