Atheist Rap, Krešo i Kisele Kiše, Officer Down i Urar na tvrđavi Punta Christo

Po prvi put na tvrđavi Punta Christo, PDV će 28. srpnja u sklopu Seasplash programa ugostiti koncertno uvijek vrlo aktivni Atheist Rap, koji je ne tako davno podario svijetu svoj šesti album nazvan Überlauf objavljen i na vinilu u izdanju ove izdavačke kuće. Uz njih večer će koncertno obogatiti i nastupi bendova Krešo i kisele kiše, Officer Down i Urar.

Atheist Rap i dalje svjesno, glasno i sa stavom, vode na još jedno u nizu punk rock putovanje, inficiranog jakim melodioznim momentima po kojima je bend naširoko poznat. Dugogodišnji borci sa scene, bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja, dotiču se realnih, svakodnevnih tema, koliko god bile lake ili teške. Pitko prelazeći iz jedne u drugu, svaka pjesma može poslužiti kao hit ili soundtrack djelića nečijeg života. Uvijek usvirani, i na visini svog zadatka. Prigodno za ovaj koncert pored mora je i osjetan utjecaj osunčane punk škole u zvučnoj slici benda. Moguće je povući paralelu s kalifornijskim velikanima poput Bad Religion, Blink 182 ili NOFX, ali i sa starijom i novijom europskom školom. I dalje je to prepoznatljiv zvuk Atheista samo lagano podebljan friškim uplivom recentnih strujanja sličnih žanrova.

Dugogodišnje sviračko, u kombinaciji sa koncertnim iskustvom, dali su Atheist Rapu dugotrajni i čvrst oslonac, kao i vjernu bazu fanova koji ih bezuvjetno prate kojim god putem krenuli.

Raspadom benda Bjuti Centar 2008. godine, tri člana na čelu sa Krešimirom Burićem pokreću novi bend pod imenom “Krešo i Kisele Kiše”. Glazba koju ova vesela skupina svira svrstava se u punk/rock, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. Bend je 2015. nastupio na zagrebačkoj Šalati kao podrška Hladnom pivu, na proslavi njihovog 25. rođendana, a kao nagrada za pobjedu u trećoj sezoni festivala “HR demo klub” izlaz i treći album ”U potrazi za bijelim zecom” (Fat Brek 2016). Bend je dosad odsvirao preko stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, trenutno broji 7 članova, a datume budućih koncerata, kao i sve ostale informacije možete pratiti na službenoj facebook stranici.

Riječki osmeročlani kolektiv Officer Down nastao je 2006. Njihovu glazbu najlakše je opisati kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Višečlana brass sekcija donosi u bend zvukovnu sliku koja teži stvaranju odlične atmosfere i pozitivnih vibracija. Trenutno je bend koncertno aktivan i radi na materijalima za novi album.

Pulski trio Urar, glazbena poslastica, novost na istarskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Osebujan i jedinstven trio koji mješajući razne glazbene stilove svojom karizmom i jednostavnošću upotpunjuje rupu u alternativnoj glazbenoj sceni. Nakon prvih nastupa Urar je trenutno u studiju gdje snima materijale za svoj prvi album.

Nakon koncerta Atheist Rapa, u goste nam dolazi jedan od najpopularnijih zagrebačkih programa u posljednjoj sezoni – Stiskavac. Stiskavac je instantno zaživio kao uspjeli pokušaj popunjavanja praznine i zadovoljavanja želje za nekad vrlo popularnim – “sentiš” plesnjacima.

Pripremi se za premijerno izdanje Stiskavca na moru – opuštene varijante večeri koja slavi ljubav, podnoseći žensku i mušku tugu kad iste nedostaje, ili biva neuzvraćenom.

Glazbu za ples za vas biraju stalni lomitelji srca za pultom:
Muzika za dobar đir
Danny Black

Ček dis aut