Black Sabbath – još jedan pokušaj

ozzfest

Nakon mjeseci nagađanja i spekulacija o ponovnom okupljanju Black Sabbatha, Ozzy Osbourne je potvrdio da su se članovi benda još jednom našli u želji za stvaranjem.

Tokom predstavljanja svoje druge knjige “Trust Me, I’m Dr. Ozzy” u intervjuu za strani medij Billboard, Ozzy Osbourne dotakao se donedavnih glasina i nagovještaja te potvrdio da se postav okupio i da trenutno iskušavaju može li njihov zajednički rad još jednom uroditi plodom.

Da, vrlo je velika mogućnost okupljanja starog benda.” izjavio je Ozzy te dodao “Sve je još u vrlo ranoj fazi tako da još uvijek nemamo ništa snimljeno. Ako uspije, uspije. Ako ne, ja ću nastaviti svojim putem.”

Članovi Sabbatha trudili su se svim silama kako ne bi privlačili pozornost na svoje planove i time podigli očekivanja svojih najvjernijih fanova no vijest je ipak procurila u medije preko osobe kojoj Tony Iommi nije trebao vjerovati te se iz tog razloga javno ispričao svojim kolegama u bendu.

Dakle, nagađanja su stara vijest – svi fanovi sada mogu mirno sjediti i slijedećih mjeseci strpljivo iščekivati ishod,pozitivan ili negativan.

U međuvremenu, Tony Iommi i Ozzy rade na predstavljanju svojih novih knjiga. Iommijeva autobiografija “Iron Man: My Journey Through Heaven And Hell With Black Sabbath” bit će objavljena u četvrtak, dok je Ozzy Osbourneova zbirka zdravstvenih i seksualnih savjeta iz njegovih istoimenih kolumni za časopise  Rolling Stone i Sunday Magazine objavljena upravo danas pod naslovom “Trust Me, I’m Dr. Ozzy”.

Ček dis aut