Četvrto izdanje Thru The Bushesa dovodi woman power DJ postavu

Ovogodišnje woman power četvrto izdanje Thru The Bushesa dovodi tri DJ-ice, Virgin Helenu, Anu Antonovu i Tekitoku, a uz njih kao i prošle godine nastupaju di.merkl, Marin Brx i Mecena, a inozemne snage ovogodišnjeg line upa čine DJ Bass Maze iz Perua i DJ Simm. iz Slovenije.

Thru The Bushes je jednodnevno glazbeno događanje koje u predivnom morsko-šumskom ambijentu već četvrtu godinu zaredom slavi sve žanrove elektroničke glazbe. Skupina entuzijasta koja je započela ovu priču, već četiri godine na Krk dovodi DJ-eve iz cijele Hrvatske bliske bass glazbi s naglaskom na žanrove srodne drum and bassu, jungleu i reggaeu, ali uz česte ‘izlete’ u sve druge žanrove elektroničke glazbe.

Ove su godine izvođači pokrili vrlo širok spektar glazbenih stilova koji će se iz jednoga u drugi pretakati od zagrijavanja koje počinje u 18 sati kada slovenski DJ Simm. vrti probrane ambijentalne i down tempo trake, nakon njega nastupa DJ Bass Maze pravog imena David Wachtel koji nam dolazi iz dalekog Perua da zagrije plažu bitovima i zvukovima  iz svih zakutaka planete. Davidov eklektičan glazbeni ukus plovi od funka, nu soula, synth popa do reggea, electro swinga, housea i techna. U 15 godina glazbene karijere proputovao je planetu nastupajući od Barcelone do Abu Dhabija, a sada nam dolazi na Thru The Bushes!

Atmosfera će se užariti energičnim miksevima ovogodišnje headlinerice Virgin Helene koju ne treba posebno predstavljati domaćoj publici. Kada se kao prva žena na DJ sceni pojavila 1993. bila je prava senzacija koja do danas žari i pali scenom, a u svom uvijek hipnotičkom i moćnom setu vješto kombinira deep i tech house uz techno bitove začinjene break beatom.

Zagrebačka DJ-ica i producentica Tekitoka branit će boje drum and bassa. Od prve dame drum&bassa kao i uvijek možemo očekivati pravu energetsku bombu od seta, a puštat će plesni neurofunk i techstep do zore. Tekitoka je članica Dirty Beatza, organizatorica DNBKonferencija, producentica i DJ-ica, a nastupala je diljem Hrvatske i regije.

Lokalnoj publici dobro je poznato ime DJ-ica s Krka Ana Antonova koja uvijek iznenadi maštovitim mashupom žanrova koje spaja u setovima od probranog deep housea, tech housea do techno dizalica. Ana je članica Kvir’n’Bass ekipe i jedna od osnivačica fitness! evenata.

Novost su ove godine i dnevne aktivnosti poput akrobatske joge i balansiranja na slacklineu uz chill out glazbu i druženje na plaži. Trosatnu radionicu Acro joge vode Nives Soldičić i Tomislav Tomaić. Nakon početnog zagrijavanja u paru, početnici će dobiti uvid u ovu vještinu kroz osnovne poze. Proučavaju se balans, povjerenje i snaga. Acro joga/balance jača tijelo i duh, ali i potiče osjećaj bliskosti s partnerom te razvija koordinaciju i ravnotežu.

Posebnu pozornost ove godine Thru The Bushes posvećuje dekoracijama i maštovitom VJ-ingu koji će prostor plaže na Vozu pretvoriti u magični ambijent u kojem se stapaju priroda i glazba. Za dekoracije je zaslužan umjetničko-tehnički dvojac iz Rijeke OBLIK 3.

Početak je u 18 sati. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 50 kuna, a na dan eventa su 60 kuna. U Rijeci se ulaznice mogu nabaviti u Klubu mladih Rijeka.

LINE UP

★ Virgin Helena
soundcloud.com/virgin-helena

★ Tekitoka
soundcloud.com/dina

★ Ana Antonova
soundcloud.com/anantonova

★ di.merkl
soundcloud.com/di_merkl

★ Mecena
soundcloud.com/mecena

★ Bass Maze
mixcloud.com/BassMaze/

★ Marin Brx
soundcloud.com/marinbrxthesystemaudio

★ Simm.
soundcloud.com/simm2323

 

Kupnjom ulaznice sudjelujete u pokrivanju troškova produkcije ovog događaja bez čega on ne bi bio moguć. Troškovi koje organizator pokriva isključivo od prodaje ulaznica (ili vlastitim novcem) uključuju honorare, putni trošak i smještaj izvođača, najam prostora uz razglas, redarsku službu, promo materijale i online promociju, osoblje kluba (tehnika i prodaja ulaznica), te sve državne namete na prodaju ulaznica za glazbene događaje. Organizator nema nikakav udio u prodaji pića na ovom događaju. Hvala što izvođače i organizatore podržavate kupnjom ulaznice kako bi radili i dalje.

Ček dis aut