Detalji novog ULVERA

imageRani pioniri norveškog black metala, band koji je konstantno evolvirao tokom karijere, danas slove kao živuće legende ‘dark’ glazbe u industriji. Posljednje dvije godine Ulver se manifestirao u ‘live’ band i prošle godine odradio europsku turneju nastupajući na prestižnim mjestima poput Queen Elizabeth Hall u Londonu, Volksbühne u Berlinu i Casa da Música u Portu.

Turneja je kulminirala nastupom u velikoj dvorani Norwegian National Opera. ULVER je prvi bend izvan etabilirane norveške glazbene scene koji je bio pozvan svirati u ovoj dvorani. DVD ovog nastupa trebao bi izaći do kraja ove godine.

Ovakva čast je iznimno dostignuće za bend koji je beskompromisno uvijek bio neovisan, djelujući bez ikakvog marketinga, oglašavanja ili potpore diskografskih kuća osim svoje vlastite Jester Records. Unatoč tome, štovani su diljem svijeta, prodali su pola milijjuna ploča te imaju preko 11,000,000 slušanja na Last FM .

Odlučivši se na stepenicu više, ipak su se odlučili za veći ‘label’, veći menadžment i više sviranja uživo. Zadnje dvije godine pomaknuli su se iz svoje ‘sigurne zone’ rada u studiju i odlučili se suočiti sa svojom muzikom radije nego se skrivati u njenoj sjeni.

Novi album “Wars Of The Roses” je pravi put ka osvajanjima nepoznatih teritorija. Tema albuma kao i svih dosadašnjih Ulverovih radova jest ljudsko stanje te propast moderne kulture i svijeta. “Wars Of The Roses” je miksan od strane producenta John Fryera (DEPECHE MODE, COCTEAU TWINS, SWANS).

February MMX by ramble_on

Ček dis aut