Ekskluzivni prijenos koncerata Waynea Shortera i Matthew Herbert Big Banda

EB_Poster_LivestreamTelekom Electronic Beats u suradnji s Jazzfestom Bonn publici diljem svijeta u nedjelju, 1. lipnja, omogućit će jedinstveni doživljaj uživanja u direktnom prijenosu koncerata jazz legende Waynea Shortera i njegova kvarteta te Mathew Herbert Big Banda!

Ove godine započeta suradnja između Telekom Electronic Beatsa i Jazzfesta Bonn istražuje blisku vezu između elektronske glazbe i jazza. Zahvaljujući iznimnim umjetnicima kao što su Wayne Shorter Quartet i Matthew Herbert Big Band, međunarodni glazbeni program Electronic Beats pruža svjetski poznati line-up za završni događaj ovogodišnjeg izdanja Jazzfesta u Bonnu.

Kako bi svim obožavateljima jazza i elektronske glazbe diljem Europe omogućili da budu dio tog izuzetnog glazbenog događaja, Electronic Beats omogućio je ekskluzivni prijenos uživo, koji počinje u nedjelju, 1. lipnja u 20 sati, a bit će dostupan putem kanala electronicbeats.net, aplikacije EB.TV kao i putem livestreama na tportal.hr, kao i na portalima Muzika.hr, Jazz.hr i Mixer.hr. Na taj način svi zainteresirani mogu nazočiti koncertima putem svojih mobilnih uređaja gdje god se u tom trenutku nalazili.

Elektronska glazba bila bi potpuno nezamisliva bez utjecaja jazza. Mnogi vrhunski izvođači elektronske glazbe prilikom definiranja vlastitog stila kao glavni izvor inspiracije navode Milesa Davisa i njegova kretanja od hard bopa do fusion jazza u albumima “In a Silent Way” i “Bitches Brew”.

WayneShorterQuartett
Wayne Shorter Quartett

Wayne Shorter i sam je bio svjedokom spomenutog razvoja glazbene povijesti te je ujedno napisao nekoliko kompozicija za drugi veliki Miles Davis Quintet, a surađivao je i sa Joeom Zawinulom u njihovu bendu Weather Report što je izuzetno obogatilo žanrove poput fuzije jazza i rocka.

Matthew Herbert objavio je nekoliko albuma elektronske glazbe pod utjecajem jazza i to pod pseudonimom Wishmountain, Radio Boy i Doctor Rockit, a u glazbenom svijetu smatra se prosvjetiteljem elektronske i eksperimentalne glazbe. Herbert je napravio remikseve za izvođače poput Björk, R.E.M., Johna Calea, Yoko Ono i Sergea Gainsbourga te producirao solo album Róisín Murphy. Od 2001. svoj izvanredan stil prenosi uz podršku svojeg Big Banda spajajući pritom jazz i elektronsku glazbu u inovativno i vanserijsko live iskustvo.

Telekom Electronic Beats i Jazzfest Bonn livestream pogledajte u nedjelju, 1. lipnja 2014. od 20 do 22 sata na www.electronicbeats.net, na Tportalu, Muzici.hr, Jazz.hr te Mixer.hr.

Ček dis aut