Father – One Eon

clip_image001Pet godina nakon više nego odlično prihvaćenog prvijenca ”Inspirita” grupa Father vraća sa svojim drugim dugosvirajućim albumom nazvanim ”One Eon”. Četiri godine, dakle, narodski rečeno sita, rešeta i šljake – samostalnih koncerata, inozemnih turneja, festivalskih nastupa, borbe sa domaćim strahom od distorzije, zabrana, priznanja od strane domaćih i stranih stručnjaka – četiri godine koje su skupinu talentiranih mladića iz Rijeke pretvorile u glazbenike spremne za velike stvari.

”One Eon” je stvaran sveukupno tri godine. Pjesme su nastajale dvije dok im je produkcija odnosno studijski rad uzeo godinu dana života. Posebice gitaristi benda Davoru Tomiću Pinkyju koji uz vlasnika riječkog studija ”Megaphone” Marija Juničića zaslužan za zvuk One Eona kojeg , bez obzira na izlizanost pojma, moramo okarakterizirati kao – svijetski.

No, vjerojatno najvažnija novotarija u Father kampu jest Marko Jurić. Ako je bubnjar kičma banda – a je – onda Father zbog spomenutog čovjeka ima novi, uspravan i čvrsti stav. Marko je, inače, bubnjar Belfast Fooda i Beatles Revival benda dok će ga bolji poznavatelji prepoznati i kao člana Gipssa i Gastona (perjanica riječkog alt rocka devedesetih) i čovjek koji je u Father zvuk ugradio dozu čvrstoće i izravnosti.

Isto tako, vrijedi i napomanuti da One Eon donosi dvanaest pjesama od kojih je posljednja, Eleanor Rigby (da, da ona Eleanor od Beatlesa) već poznata široj regionalnoj publici. Funkciju prvog singla besprijekorno obavlja pjesma Venus & Mars za koju će vrlo skoro biti snimljen spot.

Za omot albuma odnosno cijelo vizualno riješenje One Eona zaslužan je poznati zagrebački dizajner Robert Butković.

Published by

mixpress

Your Life Is Music