Ferrzo & Melodic Trip na 3.Zagreb Guitar Showu

ZGSPRESS-Ferzzo--Melodic-TrU srijedu 27.studenoga u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održat će se, treći po redu, Zagreb Guitar Show. Treća godina ZGS-a, započela je warmup-om u VIP Klubu i svirkom HBC Tria (Henderson, Berlin, Chambers), a glavna večer donosi revijalni koncert u kojem će nastupiti više od 30 glazbenika. Kompletan lineup biti će objavljen u slijedećih nekoliko dana.

Čast da bude prvi objavljeni izvođač ovogodišnjeg ZGS-a pripada bendu Ferzzo & Melodic Trip, kojeg predvodi legendarni rock gitarist i bivši frontman grupe “Crno Perje”.

Ferzzo & Melodic Trip su power rock trio koji izvodi uglavnom svoje pjesme i poneku obradu. Objedinio ih je rad na samostalnom albumu, slični glazbeni afiniteti i patološka glad za rock’n’roll-om. Dani i dani ružione po tamnim garažama iznjedrili su tri luđaka gladna svirke.  Uzori iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća jako se osjećaju u glazbi koju izvode.

ferzzoSugestivna gitara, odvaljeni bass, potpuno razuzdani bubnjevi  i story teller-ski vokal, svakako će izmamiti smile na svakom licu istinskog ljubitelja rocka. Osim vokalnih skladbi, oni izvode i velik broj svoijih instrumentalnih kompozicija baziranih na gitarskim melodijama  i moćnoj pratnji basa i bubnja, koje će svakako ugodno popuniti program ovogodišnjeg  “guitar show-a”. Snimanje njihovog vokalno-instrumentalnog albuma prvijenca ovih se dana privodi kraju.

Melodic Trip su:
Neno Kos “Ferzzo”-gitara
Nikola Matić-bas
Tomislav Hajak-bubnjevi

Priča o Zagreb Guitar Showu počinje prvim gitarističkim natjecanjem održanim 2010. godine, kada je u finalu održanom u Boogaloou pobjedio Ivan Ivanković, danas gitarista pratećeg benda MP Thompsona. Iste godine uslijedilo je i natjecanje basista – Bassmaster.

Već slijedeće su godine natjecanja povezana pod zajednički naziv Zagreb Guitar Show, a natjecanjima instrumentalista dodan je i Dvoboj bubnjara.

U programima ZGS-a do sada su sudjelovali mnogi domaći i strani glazbenici. Od stranih gostiju ZGS su posjetili Phil Hilborne, Guthrie Govan, Hedras Ramos, Marco Minnemann, Bryan Beller i Reggie Washington.

Kako je izgledalo na dosadašnjim izdanjima Zagreb Guitar Showa možete pogledati na službenoj stranici – http://zagrebguitarshow.com

Ček dis aut