Gordana Marković i Tomislav Mihaljević u predzadnjoj epizodi Jazz Gardena

Nova srijeda, nova postava na pozornici Ljetnog vrta u Vintage Industrial Baru. U srijedu 6. rujna, Jazz Garden predstavlja mladu kantautoricu Gordanu Marković i pratnju joj na gitari, Tomislava Mihaljevića.

‘That’s Life’, ‘Cheek to Cheek’, ‘Fascinathing Rhythm’, ‘I Got Rhythm’, ‘The Best is Yet to Come’ samo su neke od nezaboravnih pjesama Irving Berlina, George Gershwina, Cy Colemana iz kolekcije najznačajnijih i najutjecajnijih djela velikana suvremene američke glazbene umjetnosti objedinjene pod nazivom “Great American Songbook” koje ćete imati priliku čuti u Ljetnom vrtu Savske 160 večeras uz brojne druge jazz i pop standarde iz sredine 20. stoljeća.

Gordana Marković članica je dua Auguste, no u ovoj varijanti malo je naglašeniji jazz moment, a evo i zašto. Nakon završenog školovanja u vokalnom studiju Bacchabundus kod prof. Mirele Brnetić, nastavila se usavršavati na brojnim seminarima jazz i popularne glazbe (Jazz ljetna akademija u Grožnjanu, Berklee Ljetna Škola u Perugiji u sklopu Umbria Jazz festivala, Music Meeting Sarajevo Jazz festivala itd.). Nastupa kao dio ansambla mjuzikla ‘Pacijenti’, a kao kao članica orkestra sudjelovala je u projektu ‘Ethno Cyprus’ 2013. na Cipru.

Program Jazz Gardena je besplatan za sve posjetitelje, a u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika seli u prostor Vintage Industrial Bara.

Ček dis aut