Novi album Deep Purplea stiže u travnju

Unatoč stalnim prepucavanjima “bi-ne bi” izgleda da ćemo ipak dočekati novi album britanskih rock legendi Deep Purple.

Prema Classic Rock magazinu, bend će ipak nakon sedam godina objaviti svoj devetnaesti po redu studijski album već u travnju slijedeće godine.

Njihov posljednji album “Rapture of the Deep” objavljen je krajem 2005.  bio je to četvrti studijski album na kojem je svirala gitaristička legenda Steve Morse te drugi sa klavijaturistom Don Aireyem. Album je tada, kao i raniji “Bananas”(2003.) producirao Mike Bradford, a producentsku ulogu na novom albumu preuzeo je Bob Ezrin (Pink Floyd, Peter Gabriel, Kansas, Alice Cooper, Kiss,…).

Album je snimljen u studiju u Nashvilleu, a prema frontmanu Ian Gillanu,  sadržavat će trinaest pjesama od kojih je nabrojao nekoliko naslova poput “Out Of Hand”, “Hell To Pay”, “Weirdistan”, “Uncommon Man” i “Above And Beyond”, pjesmu posvećenu pokojnom klavijaturistu Jon Lordu (čiji stih kaže  “Souls having touched are forever entwined“). Što se tiče naslova albuma Gillan je zagonetno ponudio samo odgovor da će “nad imenom biti veliki upitnik, a vjerojatno i uskličnik” te da je to sve što smije reći.

Ovaj broj magazina Classic Rock biti će objavljen tek u siječnju 2013. no nadamo se da će do tada biti objelodanjen još koji detalj o albumu.

Ček dis aut