Novi Dark Side after party posvećen miljenicima publike, bendu The Cure

U subotu 16. rujna će se u zagrebačkoj Močvari nakon koncerta zagrebačko-ljubljanske alter rock grupe Analena, koja ovim koncertom slavi svoj dvadeseti rođendan, održati novi Dark Side party.

Početak partya biti će posvećen jednoj od najvećih svjetskih rock grupa i miljenika darkerske publike, The Cure, koji ove godine slave svoj četrdeseti rođendan. The Cure su svoj put započeli u punk i post punk sceni, zatim postala kultna dark/gothic legenda, da bi na kraju postala jedna od najvećih svjetskih pop rock grupa.

Robert Smith, glavna karika cijele priče, pjevač, gitarist i autor većine pjesama i ekipa su osnovali bend 1976. godine, godini punk eksplozije, da bi 1977. promijenili ime benda u The Cure. Prvi album „Three Imaginary Boys” su objavili 1979. godine i tipičan je post punk, new wave album. Početkom 1980. godine za američko i australsko tržište album izlazi pod imenom „Boys Don’t Cry” i ima nekoliko različith pjesma, uključujući „Boys Don’t Cry”, pjesmu koja se ne nalazi na prvom izdanju, a koja postaje i ostaje do današnjih dana jedna od njihovih najpopularnijih pjesma. Već na drugom albumu „Seventeen Seconds” The Cure zaplovljavaju u dark vode i postaju pored Joy Division i Bauhaus vodeći bend nove dark rock scene. Na tom albumu se nalazi još jedan od njihovih največih hitova „A Forest”. The Cure su do danas objavili trinaest studijskih albuma i dalje su aktivni.

U 23 sata će započeti video presjek radova The Cure sa naglaskom na raniju fazu, a nakon toga slijedi klasični Dark Side program gdje će Tomi Phantasma i Schultz vrtiti sve mračne hitove od osamdesetih do danas.

Kao posebni gost na drugom flooru će nastupiti MS Davor VE, poznat po svojem sve popularnijem programu Dark Devotion koji je pokrenut početkom 2016. godine od strane glazbenih entuzijasta iz redova “jabučara” i koji kako sami kažu; „cilj nam je povratak na same početke alternativne glazbe, iz „naftalina” vadimo davno zaboravljene hitove, a savršenu atmosferu stvara kombinacija post punka i dark wavea sa novim generacijama bendova tog žanra”.

Vrata kluba će se otvoriti u 20 sati, početak koncerta Analene najavljen je za 21 sat, a Dark Side party će početi u 23 sata. Ulaz se naplaćuje 20 kn, a happy hour traje do ponoći. Posjetitelji koncerta Analena će moći slobodno ostati i na Dark Side partyju.

Ček dis aut