Nulapark – “Meditiram”

Zadarski alter rock band Nulapark predstavio je prošli petak prvi singl i video spot za pjesmu “Meditiram” u Starom kazalištu lutaka, Zadar.

Dogođaj su otvorili posebni gosti, potrošačko-renesansni duet Cob & Mob, s izvedbom pjesme “Meditiram” grupe Nulapark, u klasičnom, renesansnom duhu, u vlastitom aranžmanu, napisanom za dvije klasične gitare. Spomenuti dvojac je oformljen samo za tu priliku, a sačinjavaju ga Cob – član zadarskog renesansnog ansambla „Renesta Cobbler Strings” i Mob – njegov mobitel. Takav uvod je stvorio posebnu atmosferu nakon čega je uslijedila projekcija video spota u sasvim drugačijem ozračju.

Video spot potpisuju Marko Kujundžić i Daniel Vučinović. Snimljen je na različitim lokacijama grada Zadra, a osim članova Nulaparka u snimanju je sudjelovalo još 30-ak statista. Spot, kao i pjesma, na humorističan način kritizira bezglavo srljanje modernog stanovnika planeta Zemlje u hiper-potrošačko društvo.

nulaparkPjesma “Meditiram” je autorski uradak grupe Nulapark, snimljen dijelom samostalno, dijelom u studiju D.I.M, produciran samostalno, uz mastering Tomislava Kraljevića. Grupa samostalno izdaje singl „Meditiram” u virtualnom obliku, bez klasičnog izdavača. Dostupan je na Bandcamp-u te na Soundcloud-u u wav, mp3 i drugim formatima, omogućen je besplatan download.Nulapark postoji od 2014. god. a od 2015. god. djeluje postava Gumeni (vokal), Tamy (vokal), Nikola (gitara), Marin (bas) i Jure (bubanj). Ova ekipa svira isključivo svoju autorsku glazbu koju karakterizira mješanje stilova pa ju je najlakše nazvati samo uopćenim nazivom – alternativni rock.

 

 

Ček dis aut